Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sorin Oprescu merge, miercuri, la Vatican, în audienţă la Papa Benedict al XVI-lea

Marţi, 3 Noiembrie 2009 (20:13:40)

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, va merge, miercuri, la Vatican, în audienţă la Papa Benedict al XVI-lea, în calitate de invitat special, la propunerea Bisericii Catolice din România, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, surse apropiate lui Oprescu.

"Primarul general Sorin Oprescu va merge mâine (miercuri, n.r.) la Vatican, la o audienţă cu Papa Benedict al XVI-lea. Protocolul prevede o audienţă generală, la care participă invitaţi speciali. Sorin Oprescu este unul dintre ei", au precizat sursele citate.

Aceleaşi surse au arătat că vizita lui Oprescu la Vatican este făcută la propunerea Bisericii Catolice din România, ca urmare a suportului pe care primarul general l-a manifestat în cazul Catedralei Sfântul Iosif.

Sursele citate au precizat că în cadrul audienţei va fi tratat şi acest subiect.

Audienţa va începe miercuri la ora 9.30 şi se va termina la ora 12.00, au mai arătat sursele citate.

În 22 octombrie, societatea Millennium Building Development a fost somată de către Primăria Municipiului Bucureşti să înceteze lucrările la Cathedral Plaza, întrucât autorizaţia de construire din 24 februarie 2006 a expirat. Proiectul Cathedral Plaza vizează construirea lângă Catedrala Sfântul Iosif din Capitală - considerată monument istoric - a unui imobil cu patru niveluri la subsol, cu garaje pentru 200 de maşini, parter şi 19 etaje, de 75 metri înălţime.

Sorin Oprescu declara atunci că, pe lângă somarea societăţii Millenium Building de a opri lucrările la Cathedral Plaza, au fost înregistrate la Tribunalul Bucureşti două cereri prin care se solicită instanţei să constate nulitatea absolută a concesionărilor terenurilor. Acesta preciza că a dorit ca instanţa să se pronunţe şi asupra proprietăţii suprafeţelor de teren din zona intersecţiei străzilor General Berthelot şi Luterană, explicând că în 29 octombrie 1928, Primăria Capitalei a cumpărat un teren în suprafaţă de 700,96 metri pătraţi, din care au fost folosiţi doar 359,30 metri pătraţi, rămânând municipalităţii o suprafaţă de 341,66 de metri pătraţi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sorin Oprescu merge, miercuri, la Vatican, în audienţă la Papa Benedict al XVI-lea.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sorin Oprescu merge, miercuri, la Vatican, în audienţă la Papa Benedict al XVI-lea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei