Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Alarmant

Gripa porcină a închis Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Cursurile Colegiului Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc au fost suspendate ieri, pe o perioadă nedeterminată, după ce trei elevi ai acestei unităţi de învăţământ au fost depistaţi cu gripă nouă (porcină). Cazurile de boală au fost confirmate duminică, iar primul dintre pacienţi a fost internat la o clinică din Iaşi. Ceilalţi doi bolnavi urmează tratamentul specific în infirmeria şcolii. Pentru a evita răspândirea virusului AH1N1 în colectivitate, toţi cei 405 elevi care învaţă la acest Colegiu au fost izolaţi în internatul unităţii de învăţământ, în timp ce profesorii au fost consemnaţi la domiciliu.
Purtătorul de cuvânt al Liceului Militar, Radu Ciumaşu, a arătat, ieri, că primul caz de gripă nouă a fost înregistrat la un elev care fusese plecat la Iaşi, să-şi viziteze rudele. La întoarcere, elevul, aflat în clasa a IX-a, prezenta simptome specifice de boală, motiv pentru care a fost a fost internat, la solicitarea familiei, într-un spital din Iaşi.

 

S-a îmbolnăvit după ce şi-a vizitat rudele din Iaşi

Potrivit lui Radu Ciumaşu, primul elev depistat cu gripă nouă a contactat virusul AH1N1 în centrul universitar, unde a venit în contact cu persoane despre care încă nu se ştia că sunt bolnave.
Ieri, în conferinţă de presă, epidemiologul şef al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, doctorul Valerian Moraru, a arătat că Liceul Militar din Câmpulung Moldovenesc intră în teritoriul de supraveghere al reţelei de epidemiologie al Ministerului Apărării Naţionale, ceea ce înseamnă că măsurile în focar vor fi luate de către această reţea.
„Liceul Militar are o colectivitate cu caracter semiînchis. Noi am transmis conducerii unităţii Ordinul 1094 cu privire la constituirea comitetului de gripă în şcoli şi menţinem contactul cu cei din conducere. Supravegheam focarul, dar nu ne vom implica decât în momentul în care ni se solicită ajutorul”, a spus medicul.

 

Un medic de la Spitalul Militar Focşani supraveghează focarul

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a precizat, ieri, că la Colegiul Militar Liceal din Câmpulung Moldovenesc au fost aplicate măsurile specifice, de izolare a tuturor persoanelor cu care elevul a intrat în contact şi a elevilor din clasa din care făcea parte, cu acest prilej realizându-se şi triajul epidemiologic.
„În această situaţie, conform legislaţiei în vigoare, instituţia de învăţământ aplică măsurile necesare pentru combaterea şi limitarea răspândirii gripei, fiind instituit triajul epidemiologic zilnic, atât dimineaţa, cât şi seara. Cazurile sunt monitorizate de personalul specializat al instituţiei de învăţământ militar şi de un medic epidemiolog de la Spitalul Militar Focşani, desemnat de Grupul operativ de răspuns epidemiologic de la nivelul Direcţiei Medicale a MApN”, a informat Ministerul.
Responsabilii MApN susţin, de asemenea, că aplică şi recomandările şi reglementările Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea unui sistem de acţiune unitar la nivel naţional. Astfel, a fost elaborat, prin Direcţia Medicală şi Centrul Naţional Militar de Comandă, Planul de măsuri pentru asigurarea funcţiilor de sprijin şi protecţie a personalului propriu împotriva gripei cu noul virus AH1N1, care a fost inclus în planul cadru intersectorial pentru combaterea efectelor pandemiei, aprobat prin hotărârea de Guvern 826 din 22 iulie 2009.
În judeţ, numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 15. Ultimii doi pacienţi sunt doi bărbaţi şi o femeie care au călătorit în Anglia, diagnosticaţi cu virusul AH1N1 sâmbătă. Medicii se aşteaptă la o creştere semnificativă a numărului de îmbolnăviri în rândul populaţiei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Gripa porcină a închis Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 5216 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Gripa porcină a închis Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei