Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce-a ajuns!

Fostul deputat Sandu Alecu, căutat de Fisc pentru o datorie de 9 miliarde de lei vechi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ex-deputatul Sandu Alecu se află în mare dificultate. Deşi afacerile sale erau înfloritoare la un moment dat, parlamentarul a ajuns la sapă de lemn, dovadă şi datoriile pe care Fiscul umblă să le recupereze de la Sandu Alecu.


Necazurile fostului deputat din Fălticeni au început odată cu declinul societăţilor pe care le administra. În urma unei sentinţe definitive şi irevocabile, Sandu Alecu a fost obligat să suporte din averea personală pasivul debitoarei SC Florand Com SRL Fălticeni. Suma pe care fostul deputat o avea de achitat se ridica la 9,5 miliarde de lei vechi, din care reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava au reuşit până acum să recupereze doar o mică parte, respectiv 500 de milioane de lei vechi.
Primele semne ale declinului lui Sandu Alecu au fost vizibile încă din 2002, în perioada când era la al doilea mandat de parlamentar.
La acea vreme, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Suceava a pus sechestru pe unele bunuri ale proprietarului firmelor „Florand” şi „Steaua Albastră” din Fălticeni. Datoria deputatului se ridica la 130 de milioane lei vechi, iar sechestrul a fost aplicat pe trei mijloace de transport şi pe câteva utilaje de producţie aparţinând acestuia. Tot pentru recuperarea unor datorii, fosta Bancă Agricolă, filiala Fălticeni a scos la licitaţie acum şapte ani unele bunuri ale firmelor parlamentarului, iar Casa Judeţeană de Pensii Suceava a pus sechestru asiguratoriu pe unele active ale firmelor.

 

Eugen Huţu, un alt datornic cu buzunarele sparte

Lista celor care sunt vânaţi de Fisc pentru recuperarea datoriilor adunate pe firmele pe care le-au gestionat de-a lungul timpului este mult mai lungă. În prezent, cuprinde peste 150 de situaţii, cu datorii care oscilează între câteva sute de lei vechi şi zeci de miliarde de lei vechi.
Una dintre cele mai mari datorii ar trebui recuperată de la Eugen Huţu, fostul administrator al SC Nord Club Foresta SA Suceava. Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a solicitat şi obţinut atragerea răspunderii materiale a lui Eugen Huţu, pe care instanţele de judecată l-au obligat la plata a 29,7 miliarde de lei vechi. Cel mai probabil aceşti bani nu vor mai fi recuperaţi niciodată, având în vedere că fostul boss al echipei de fotbal Foresta Suceava nu are nici un bun personal şi trăieşte la limita sărăciei.

 

Panseluţa Sofian, patroana de la Sopi Art Construct, pe aceeaşi listă neagră

Printre persoanele care au de plătit cu averile personale pentru greşelile comise în administrarea firmelor se numără şi suceveni. Panseluţa Sofian şi Florin Cumpătă, administratori ai SC Sopi Art Construct SRL Suceava, au fost obligaţi să suporte pasivul societăţii. Potrivit unei hotărâri definitive şi irevocabile, suma pe care cei doi trebuie să o achite statului român se ridică la 3,83 miliarde de lei vechi. Între timp, Panseluţa Sofian a ajuns să fie acuzată de alte fraude, cu cecuri fără acoperire de zeci de miliarde de lei vechi.
Chiar şi aşa, în această perioadă s-a afişat prin Suceava cu maşini scumpe, cel mai probabil înscrise pe numele altor persoane pentru a nu-i fi puse sub sechestru şi apoi vândute de Fisc.

 

Severin Tcaciuc, printre datornici

Un alt nume extrem de cunoscut în municipiul şi judeţul Suceava este cel al lui Severin Tcaciuc. Instanţa de judecată a admis cererea Fiscului pentru atragerea răspunderii materiale a lui Tcaciuc privind plata a 1,96 miliarde de lei vechi.
Suma reprezintă datoriile nerecuperate de la SC Casa de Schimb Valutar Severin SRL Suceava şi a fost stabilită în perioada în care controversatul om de afaceri era fugit din România.
Situaţia juridică a bunurilor lui Severin Tcaciuc este destul de întortocheată, astfel încât datoriile vor rămâne probabil neachitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul deputat Sandu Alecu, căutat de Fisc pentru o datorie de 9 miliarde de lei vechi.
 Vizualizări articol: 4037 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Fostul deputat Sandu Alecu, căutat de Fisc pentru o datorie de 9 miliarde de lei vechi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei