Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Camera respinge reexaminarea legii privind scutirea de accize a unei cantităţi de 250 litri de ţuică

Marţi, 3 Noiembrie 2009 (17:12:40)

Deputaţii au decis, marţi, să menţină legea prin care este exceptată de la plata accizelor producţia de ţuică şi rachiu de fructe din gospodăriile individuale, destinată consumului propriu, în limita a 250 de litri, Camera Deputaţilor respingând astfel cererea şefului statului de reexaminare a legii

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat reexaminarea legii de modificare a legii 571/2003 privind Codul fiscal, care prevede exceptarea de la plata accizelor a producţiei de ţuică şi rachiu de fructe destinată consumului propriu în gospodăriile individuale, în limita unei cantităţi de cel mult 250 de litri de produs pe an, pentru fiecare gospodărie individuală, cu concentraţie alcoolică de 100% în volum.

În cererea sa, preşedintele Traian Băsescu arăta că Directiva CE 92/83/CEE prevede, prin derogare obţinută în urma negocierii pentru România, cel mult reducerea la 50% a nivelului accizelor şi doar pentru o limită de 50 de litri pe an pentru fiecare gospodărie individuală, pentru producţia de ţuică şi rachiuri de fructe destinate consumului individual, reducere deja prevăzută de actuala formă a Legii 573/2003 privind Codul fiscal.

Modificarea regimului accizelor în sensul dorit de actul normativ nu este conformă cu legislaţia comunitară în domeniu şi cu Tratatul de aderarea a României la UE, şi-a motivat Băsescu solicitarea.

Deputaţii au respins, la propunerea Comisiei de buget finante, cererea preşedintelui Băsescu de reexaminare, Camera Deputaţilor fiind Cameră decizională.

Deputaţii au adoptat, la sfârşitul lunii septembrie, propunerea legislativă de modificare a Codului Fiscal în sensul scutirii de la plata accizelor a producţiei de cel mult 250 de litri de ţuică şi rachiu pe an, destinată consumului propriu în gospodăriile individuale. Actul normativ a fost adoptat în unanimitate, fiind votat de 210 deputaţi, Camera fiind forul decizional. Preşedintele Traian Băsescu a cerut Parlamentului, în 23 octombrie, reexaminarea legii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Camera respinge reexaminarea legii privind scutirea de accize a unei cantităţi de 250 litri de ţuică.
 Vizualizări articol: 498 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Camera respinge reexaminarea legii privind scutirea de accize a unei cantităţi de 250 litri de ţuică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei