Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: Îl somăm pe Traian Băsescu să-i retragă mandatul lui Croitoru şi să-l desemneze pe Iohannis

Vineri, 30 Octombrie 2009 (18:05:14)

PNL îl "somează" pe şeful statului, Traian Băsescu, să-i retragă mandatul premierului desemnat Lucian Croitoru şi să-l desemneze pe Klaus Iohannis premier, menţionând că miniştrii au fost refuzaţi pentru că sunt "camarila PDL", au avut consideraţii contabile şi nu au venit cu nicio măsură concretă.

"Îi mai atrag încă o dată atenţia preşedintelui României, îl somăm să renunţe le teatrul absurd în care ne-a obligat să jucăm, propunând un premeier care nu are sprijinul majorităţii parlamentare, îl somăm să desemneze pe candidatul majorităţii parlamentare şi anume pe Klaus Iohannis. Îi solicităm să-i retragă madantul lui Lucian Croitoru, pentru că ceea ce e evident pentru toată lumea trebuie să devină evident şi pentru domnul Băsescu şi anume faptul că Guvernul Croitoru nu are cum să fie învestit de Parlament şi orice tergiversare a actualului preşedinte nu face decât să adâncească criza economică", a declarat, vineri, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.

Liderul PNL a menţionat că este clar pentru toată lumea că "cetăţenii" care s-au prezentat la comisiile parlamentare au primit 12 din 14 aviz negativ şi că nu există nicio şansă ca Parlamentul să învestească Guvernul Croitoru.

"Suntem obligaţi să jucăm într-un teatru absurd numai dintr-un singur motiv şi anume că actualul locatar de la Cotroceni vrea să ţină în funcţie o camarilă care nu are alt scop decât acela de a utiliza întreg aparatul statului pentru a-i favoriza obţinerea de voturi suplimentare şi în mod evident de a utiliza resursele publice pentru a comite corupţie electorală şi fraudă electorală", a spus Orban.

În privinţa avizelor negative pentru miniştrii propuşi de Croitoru, Orban a evitat să spună că PNL va solicita în Birourile Permanente respectarea deciziei Curţii Constituţionale şi solicitarea premierului desmenat să revină cu alte 12 propuneri, menţionând că liberalii au avut "extrem de multe motive de fond pentru a vota împotriva miniştrilor Croitoru".

"În loc să avem un Guvern de tehnocraţi, ne-am trezit cu camarila PDL trimisă la comisii. Nu am văzut nicio măsură de reducere a taxelor şi impozitelor. Am văzut intenţia clară de majorare a taxelor şi impozitelor, e deja un motiv suficient pentru a vota clar împotriva acestui guvern. Nu am văzut nicio soluţie pentru gravele probleme cu care se confruntă azi multe categorii socio-profesionale. Nu am văzut decât consideraţii de natură contabilă şi nicio măsură concretă şi precisă", conchis Orban.


Viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu a afirmat, vineri, că liberalii au solicitat ca în rapoartele de aviz negativ ale miniştrilor propuşi de Croitoru să fie trecută decizia CC privind obligativitatea acestuia de a veni cu alte propuneri, PNL urmând să solicite oficial acest lucru în Birouri.

De asemenea, preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că prim-ministrul desemnat, Lucian Croitoru, ar trebui să propună Parlamentului alţi miniştri în locul celor care au primit aviz negativ din partea comisiilor de specialitate care i-au audiat.

PSD face apel la preşedintele Traian Băsescu pentru desemnarea unui premier care să fie agreat de actuala majoritate parlamentară până pe 14 noiembrie, data la care expiră interimatele la opt dintre ministere, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Victor Ponta.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: Îl somăm pe Traian Băsescu să-i retragă mandatul lui Croitoru şi să-l desemneze pe Iohannis.
 Vizualizări articol: 470 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: Îl somăm pe Traian Băsescu să-i retragă mandatul lui Croitoru şi să-l desemneze pe Iohannis0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei