Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Guvernul nu are în vedere diminuarea salariilor şi pensiilor, ci dispune de soluţii alternative

Vineri, 30 Octombrie 2009 (14:43:34)

Guvernul nu are în vedere diminuarea salariilor şi pensiilor, deoarece dispune de soluţii alternative care să îi permită să plătească în următoarele luni aceste drepturi la nivelul actual, chiar şi în contextul situaţiei economice dificile, a declarat, vineri, premierul interimar, Emil Boc.

"Vreau să fiu clar şi precis: chiar dacă este o situaţie mai dificilă, Guvernul va asigura plata salariilor şi pensiilor, în lunile noiembrie şi decembrie, precum şi ulterior, pe baza bugetului pentru 2010. Guvernul nu are în vedere reducerea salariilor şi pensiilor şi nici neplata acestora, deoarece are la dispoziţie soluţii alternative", a spus Boc.

El a arătat totodată că a explicat, joi, delegaţiei FMI că Guvernul şi-a îndeplinit toate angajamentele asumate cu termen până la 1 octombrie şi că depinde de Parlament să îndeplinească la rândul său obligaţiile României.

Liderul PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, la Realitatea FM, răspunzând unei întrebări, că este posibil ca bugetarii şi pensionarii să primească salarii şi pensii diminuate pentru o perioadă relativ scurtă, în situaţia politică actuală şi în contextul relaţiilor României cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Întrebat dacă fără banii de la FMI pot fi plătite salariile şi pensiile, Stolojan a răspuns că rămâne ca actualul Guvern să judece şi să ia măsuri drastice de reducere a cheltuielilor care nu se referă la pensii şi salarii sau să reducă din cheltuielile cu pensiile şi salariile.

Întrebat totodată dacă este posibil ca bugetarii şi pensionarii să primească salarii şi pensii diminuate, Stolojan a răspuns: "E posibil şi acest lucru pentru o perioadă relativ scurtă de timp, până când România îşi reintră în ritmul normal.

El a precizat că soluţia nu a fost discutată la PDL, cu Gheorghe Pogea, dar este posibilă.

Membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional s-au întâlnit, joi seară, la Palatul Victoria, cu premierul interimar, Emil Boc, pentru a discuta despre acordul încheiat de România cu instituţia financiară, la întâlnire participând şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Guvernul nu are în vedere diminuarea salariilor şi pensiilor, ci dispune de soluţii alternative.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Guvernul nu are în vedere diminuarea salariilor şi pensiilor, ci dispune de soluţii alternative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei