Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: E necesară formula juridică de aprobare până pe 10 decembrie a unui buget cu deficit de 5,9%

Vineri, 30 Octombrie 2009 (18:04:32)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, după întâlnirea cu FMI, CE şi BM, că trebuie găsită formula juridică pentru aprobarea unui buget cu deficit de 5,9% până pe 10 decembrie, când se întâlneşte boardul FMI, el subliniind că următoarea tranşă de la FMI este prioritate naţională.

Geoană a făcut apel la celelalte partide politice pentru a identifica această soluţie juridică prin care să se permită unui Guvern interimar să elaboreze şi să trimită Parlamentului un proiect de buget până pe 10 decembrie.

El a adăugat că viitorul Guvern, de după alegerea viitorului preşedinte al României, poate să vină cu o rectificare bugetară la începutul anului 2010, dar care va păstra aceeaşi ţintă de deficit, respectiv 5,9%.

Geoană a spus că viitorul Guvern va avea posibilitatea ca, în afara obiectivului de deficit, de 5,9%, să îşi stabilească priorităţile guvernării, prin intermediul unei rectificări.

El a arătat că, pe lângă adoptarea bugetului până în 10 decembrie şi stabilirea ţintei de deficit bugetar de 5,9%, vor mai trebui adoptate în Parlament, până la sfârşitul anului sau începutul anului viitor, Legea responsabilităţii fiscale, Legea unitară a pensiilor şi Legea unitară a salarizării.

Geoană a arătat că s-a convenit cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale să vină iar în România pentru discuţiile cu viitorul Guvern.

Membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional s-au întâlnit, joi seară, la Palatul Victoria, cu premierul interimar, Emil Boc, pentru a discuta despre acordul încheiat de România cu instituţia financiară, la întâlnire participând şi reprezentanţi ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro.

Delegaţia FMI a sosit în România, la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu, pentru a doua revizuire a acordului, vizita urmând să se încheie la 9 noiembrie.

Liderul PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, la Realitatea FM, răspunzând unei întrebări, că este posibil ca bugetarii şi pensionarii să primească salarii şi pensii diminuate pentru o perioadă relativ scurtă, în situaţia politică actuală şi în contextul relaţiilor României cu FMI. "Soluţia pe care o văd eu este ca Parlamentul să elaboreze rapid un proiect de lege prin care să aprobe parametrii bugetului pe 2010", a spus Stolojan.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: E necesară formula juridică de aprobare până pe 10 decembrie a unui buget cu deficit de 5,9%.
 Vizualizări articol: 491 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: E necesară formula juridică de aprobare până pe 10 decembrie a unui buget cu deficit de 5,9%0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei