Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 oct 2009 - Anul XIV, nr. 255 (4241)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Salariile şi pensiile nu pot fi diminuate, în cel mai rău caz pot fi acordate în două tranşe

Vineri, 30 Octombrie 2009 (14:43:00)

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că este imposibil ca salariile şi pensiile să se diminueze, aşa cum a apreciat liderul PDL, Theodor Stolojan, şi că, în cel mai rău caz, pot fi acordate în două tranşe.

Hossu a spus că suma de bani primită în prezent de bugetari şi pensionari nu poate să scadă, deoarece este imposibil, ilegal.

"Nu se pot diminua nici salariile, nici pensiile primite în prezent. În cel mai rău caz poate fi acordat acum 75 la sută, de exemplu, şi restul mai târziu", a precizat Hossu.

Liderul "Cartel Alfa" a subliniat că singura şansă a României este ca noul Guvern să fie "mai preocupat" de sistemul de colectare a taxelor şi impozitelor.

Liderul PDL Theodor Stolojan a declarat, vineri, la Realitatea FM, răspunzând unei întrebări, că este posibil ca bugetarii şi pensionarii să primească salarii şi pensii diminuate pentru o perioadă relativ scurtă, în situaţia politică actuală şi în contextul relaţiilor României cu FMI.

"România, în situaţia actuală, nu mai prezintă garanţii (pentru FMI, n.r.) că-şi poate îndeplini celelalte obligaţii prevăzute în acordul de împrumut, până la sfârşitul anului", a spus Stolojan. El a explicat că problema FMI este legată de capacitatea României de a-şi îndeplini de acum încolo obligaţiile.

Întrebat dacă FMI va elibera tranşa următoare din împrumutul pentru România, Stolojan a răspuns că este de părere că Fondul va cere garanţii suplimentare.

Întrebat dacă fără banii de la FMI se pot plăti salariile şi pensiile, Stolojan a răspuns că rămâne ca actualul Guvern să judece şi să ia măsuri drastice de reducere a cheltuielilor care nu se referă la pensii şi salarii sau să reducă din cheltuielile cu pensiile şi salariile. Întrebat dacă e posibil ca bugetarii şi pensionarii să primească salarii şi pensii diminuate, Stolojan a răspuns: "E posibil şi acest lucru pentru o perioadă relativ scurtă de timp până când România îşi reintră în ritmul normal. El a precizat că soluţia nu a fost discutată la PDL, cu Gheorghe Pogea, dar este însă posibilă.

El a menţionat că în România nu s-a apelat niciodată la aşa ceva, dar banii publici sunt prost gestionaţi. "Este încă mult de economisit din banul public până să ajungem la o asemenea soluţie", a mai spus Stolojan.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Salariile şi pensiile nu pot fi diminuate, în cel mai rău caz pot fi acordate în două tranşe.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu: Salariile şi pensiile nu pot fi diminuate, în cel mai rău caz pot fi acordate în două tranşe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei