Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2009 - Anul XIV, nr. 254 (4240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Vaslui: Peste 6.300 de profesori câştigă procesul intentat pentru neacordarea majorărilor salariale

Joi, 29 Octombrie 2009 (17:27:19)

Peste 6.300 de cadre didactice din Vaslui au câştigat în instanţă procesul intentat celor 86 de consilii locale din judeţ, în calitate de ordonatori de credite, şi unităţilor de învăţământ unde sunt angajaţi pentru neacordarea majorărilor salariale de 34 la sută, prevăzute de Legea 221/2008.

Prin sentinţa definitivă dată de Tribunalul Vaslui, cadrele didactice din judeţ afiliate la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) vor avea de primit majorările salariale aferente ultimului an de când ar fi trebuit pusă în aplicare Legea nr. 221/2008 privind creşterile salariale acordate personalului din învăţământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Practic, sindicatele au contestat în instanţă Ordonanţa Guvernului 151/2008 care amâna creşterile salariale prevăzute de legea votată în Parlament în octombrie anul trecut.

"Era de aşteptat să câştigăm procesul, în condiţiile în care şi Curtea Constituţională a stabilit ca neconstituţionale mai multe prevederi din Ordonanţa 151/2008. În baza hotărârii definitive dată de Tribunalul Vaslui, fiecare consiliu local, ca şi ordonator de credite, va trebui să acorde majorările salariale, prin fiecare instituţie de învăţământ unde îşi au contractele de muncă cele 6.300 de cadre didactice implicate în proces", a declarat Sorin Ţiplea, preşedintele Filialei Vaslui a FSLI.

Sentinţa dată de Tribunalul Vaslui este definitivă, însă cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, după care va deveni şi irevocabilă dacă nu va fi atacată la Curtea de Apel Iaşi de consiliile locale sau de instituţiile de învăţământ.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaslui: Peste 6.300 de profesori câştigă procesul intentat pentru neacordarea majorărilor salariale.
 Vizualizări articol: 732 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vaslui: Peste 6.300 de profesori câştigă procesul intentat pentru neacordarea majorărilor salariale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei