Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2009 - Anul XIV, nr. 254 (4240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Intenţie nobilă

Misiunea sud-africană Kwasizabantu luptă la Dorneşti pentru „vindecarea” căsătoriilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O muncă titanică de câteva luni s-a finalizat marţi seară, odată cu inaugurarea unei Misiuni Kwasizabantu la Dorneşti. O denumire cel puţin ciudată cu origini în Africa de Sud, dar care îşi propune câteva scopuri nobile pentru societatea locală şi pentru toţi cei care i se adresează.

 

În prezenţa a peste o sută de oameni, de la simpli săteni, la misionari din Africa de Sud, şi până la directori sau foşti directori ai celebrei firme de ciocolată Heidi România, Misiunea de la Dorneşti şi-a deschis porţile.
Venit de la peste 10.000 de km, Friedel Stegen, „misionar din trezire printre Zulu din Africa de Sud”, aşa cum a fost prezentat, a marcat liniile pe care această misiune le va urma în România.
„Trăiesc de peste 40 de ani în Africa de Sud, printre oamenii poporului Zulu. Am fost creştini acolo, dar aveam impresia că Dumnezeu este departe de noi. Cu timpul, cuplurile au venit la noi şi ne-au spus că relaţiile lor nu sunt cele normale. Am reuşit să-i readucem într-o stare de armonie şi înţelegere. Asta vrem şi în România, să vindecăm căsniciile şi relaţiile de familie”, a precizat Friedel Stegen.
Acesta a repetat de mai multe ori că Misiunea de la Dorneşti nu se vrea o nouă biserică. „Oamenii care caută ajutor spiritual vor fi ajutaţi să devină creştini mai buni şi apoi vor merge înapoi la bisericile lor”, a completat misionarul din Africa de Sud.

 

Iniţiatorul Misiunii, fostul acţionar şi director al Heidi România

Misiunea de la Dorneşti va funcţiona într-un spaţiu care după inundaţiile de anul trecut devenise o casă a nămolului. Cu forţe proprii şi cu ajutorul unor oameni din sat, clădirea a fost renovată şi adusă la standarde civilizate în doar câteva luni. A fost un efort considerabil, meritul principal revenindu-i lui Konrad Hafner, fost acţionar şi director al Heidi România.
La deschiderea oficială a Misiunii a participat şi noul acţionar majoritar şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al fabricii de ciocolată Heidi România, elveţianul Geurg Laderach, care şi-a exprimat încrederea că misionarii de la Dorneşti vor face o treabă bună.
Acţiunile de consiliere sunt gratuite, iar primarul din Dorneşti, Gheorghe Luţa, a anunţat că îşi va oferi sprijinul pentru „oamenii care au dat viaţă unui loc pustiu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Misiunea sud-africană Kwasizabantu luptă la Dorneşti pentru „vindecarea” căsătoriilor.
 Vizualizări articol: 3484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Misiunea sud-africană Kwasizabantu luptă la Dorneşti pentru „vindecarea” căsătoriilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei