Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2009 - Anul XIV, nr. 254 (4240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Întârziere

Termica se joacă cu nervii sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Străzile desfundate, avariile de pe reţelele de termoficare şi apă care nu se mai termină şi promisiunile neonorate ale furnizorilor de utilităţi pun la grea încercare nervii sucevenilor. După ce toată vara nu au avut la robinete strop de apă caldă şi în luna octombrie au stat în frig în case după ce mercurul termometrelor cobora afară vertiginos spre zero grade, miile de locuitori ai cartierelor Obcini, George Enescu şi Zamca nu mai găsesc înţelegere şi pentru neputinţa muncitorilor de la Termica de a remedia o avarie în timpul promis.
Marţi seara, după 12 ore de întrerupere programată a apei calde şi căldurii, caloriferele au rămas reci şi la robinete era doar apă rece. Abia târziu, după miezul nopţii, caloriferele s-au dezmorţit.
Explicaţiile există întotdeauna, dar nu pot ţine loc nici de căldură, nici de promisiuni neonorate.
Directorul Termica SA, Constantin Plăcintă, a declarat pentru „Monitorul de Suceava” că remedierea avariei apărute în zona blocului Belvedere a durat mai mult decât a estimat, pentru că în loc de 7 metri de conductă, cât a estimat iniţial că trebuia înlocuită, a fost nevoie să fie înlocuit un tronson de 17 metri.
După atâţia ani de săpături şi reparaţii, tot nu poate aprecia nimeni de la Termica starea conductelor de sub pământ, deşi probabilitatea ca o conductă veche să fie cu probleme este extrem de mare şi în astfel de situaţii managerii societăţii de termoficare ar trebui să aibă măcar decenţa de a nu mai da termene precise de remediere.
„Când au fost efectuate săpăturile am constatat că, pe lângă conducta spartă pentru care am programat această întrerupere a serviciilor, întreg tronsonul era cu probleme, în sensul că putea să se spargă imediat ce am fi umplut din nou instalaţia. Dacă făceam doar porţiunea programată, de la ora 16.00 am fi dat apă caldă şi căldură, dar ne puteam aştepta ca în câteva ore să fie din nou distrusă conducta în zona respectivă. Am preferat să mai întârziem câteva ore, să înlocuim încă zece metri de conductă, decât să oprim din nou întreg sistemul pentru o zi, să golim conductele şi să facem alte săpături, care ar fi luat mai mult timp”, a precizat directorul Constantin Plăcintă.
În opinia acestuia, lipsa agentului termic pentru câteva ore în plus faţă de ora promisă sucevenilor nu a fost prea mult resimţită deoarece acum nu-i foarte frig afară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica se joacă cu nervii sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termica se joacă cu nervii sucevenilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cred ca s-a procedat corcet ! trimis de
(29 oct 2009, 15:40:10
Cred ca s-a procedat corcet !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei