Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2009 - Anul XIV, nr. 254 (4240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Subvenţia pentru ovine va fi plătită de Guvern în tranşe, până la sfârşitul lunii februarie 2010

Joi, 29 Octombrie 2009 (13:20:28)

Subvenţia pentru ovine şi caprine, în valoare totală de 44 lei/cap animal, va fi plătită în tranşe, prima dintre acestea, de 15 lei/cap animal, urmând să fie achitată începând cu 2 noiembrie, iar diferenţa să fie plătită până la sfârşitul lunii februarie 2010, a decis Guvernul prin hotărâre.

"Prima se acordă în tranșe; prima tranșă în valoare de 15 lei/cap ovine/caprine se va plăti începând cu 2 noiembrie 2009, urmând ca diferența până la valoarea de 44 lei/cap ovine/caprine să fie plătită până la sfârșitul lunii februarie 2010", se arată în hotărârea de guvern aprobată în şedinţa de miercuri.

O altă hotărâre aprobată, miercuri, de Executiv stabileşte că Ministerul Agriculturii alocă fondurilor de garantare sume din Fondul de garantare a creditelor, Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, Fondul european pentru pescuit, Fondul european de garantare agricolă, prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare, și din prevederile bugetare pentru realizarea proiectelor din cadrul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Sumele alocate și dobânzile aferente sunt utilizate de fondurile de garantare pentru constituirea plafonului anual de garantare, cu o expunere de până la cinci ori a sumei primite și a dobânzilor acumulate și încasate efectiv până la finele fiecărui an, din care se va deduce valoarea scrisorilor de garanție deja acordate, precum şi pentru asumarea de angajamente prin acordarea de scrisori de garanție în favoarea Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP), pentru garantarea avansului menționat în contractele de finanțare nerambursabilă/actele adiționale încheiate cu beneficiarii publici ai sprijinului de investiții finanțat din FEADR.

Fondurile de garantare vor acorda scrisori de garanție pentru aceşti beneficiari care au încheiat un contract de finanțare nerambursabilă/act adițional cu APDRP și nu înregistrează credite restante la băncile comerciale la data solicitării de acordare a scrisorilor de garanție.

La solicitarea comunelor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară ale acestora, precum și a organismelor de drept public, fondurile de garantare acordă scrisori de garanție în favoarea APDRP, pe baza contractelor de finanțare nerambursabilă/actelor adiționale încheiate cu Agenţia și a acordului de garantare dintre fondurile de garantare și acești beneficiari.

Plata sumei reprezentând valoarea, în cazul neexecutării obligațiilor, sau diferența de valoare, în cazul executării parțiale a obligațiilor, aferentă scrisorii de garanție, comunicată prin cererea de executare de către APDRP, va fi efectuată de garant în termen de maximum 3 zile lucrătoare de la data primirii cererii de executare.

În situația în care valoarea scrisorilor de garanție executate de APDRP depășește nivelul sumelor alocate fondurilor de garantare și al dobânzilor aferente acumulate, diferența se acoperă din prevederile bugetare ale Ministerului Agriculturii.

Crescătorii de animale au protestat, miercuri, la Ministerul Finanţelor, la Ministerul Agriculturii şi la Palatul Cotroceni faţă de neacordarea subvenţiilor.

Miercuri seara, preşedintele Traian Băsescu le-a promis crescătorilor de animale care pichetau Palatul Cotroceni că va căuta o soluţie pentru ca o nouă tranşă din subvenţia pentru crescătorii de animale să le fie plătită acestora în decembrie, fără a preciza cuantumul sumei.

În şedinţa de miercuri, Guvernul a decis să aloce o tranşă de 15 lei/cap de animal din subvenţia totală acordată de stat pentru creşterea ovinelor, începând cu 2 noiembrie. Subvenţia totală pentru ovine este de 44 lei/cap animal, în limita sumei de 281,1 milioane lei.

Tot din 2 noiembrie va fi plătită şi subvenţia de 200 lei/cap de animal aprobată, săptămâna trecută, de Guvern pentru crescătorii de bovine. Subvenţia totală maximă prevăzută pentru bovine este de 571 lei/cap animal, în limita sumei de 771 milioane lei.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, l-a acuzat, miercuri, la Botoşani, pe ministrul Radu Berceanu că a deturnat către Ministerul Transporturilor şi Ministerul Turismului fondurile pentru subvenţia pentru crescătorii de animale, susţinând că acesta este motivul protestului fermierilor.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Subvenţia pentru ovine va fi plătită de Guvern în tranşe, până la sfârşitul lunii februarie 2010.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Subvenţia pentru ovine va fi plătită de Guvern în tranşe, până la sfârşitul lunii februarie 20100.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei