Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2009 - Anul XIV, nr. 254 (4240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Nemulţumire

Primarul Sucevei cere modificarea Legii achiziţiilor publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O bună parte din problemele cu care s-au confruntat sucevenii în acest an, de la întârzieri mult prea mari la finalizarea unor lucrări precum cele de pe apă caldă şi căldură, străzi blocate prea mult timp de săpături sau lucrări de mântuială, ar putea fi evitate dacă ar fi modificată Legea achiziţiilor publice.
Asta este părerea primarului Sucevei, Ion Lungu, care, prin intermediul Asociaţiilor Municipiilor din România, cere modificarea Legii achiziţiilor publice, venind şi cu o serie de propuneri concrete.
“Din punctul meu de vedere, trebuie făcut ceva pe viitor, de modificat Legea achiziţiilor publice, pentru că principalul criteriu luat în discuţie este preţul cel mai mic, chiar dacă legea s-a mai modificat şi trebuie date clarificări pentru preţuri mai mici de 85% decât cele din indicatorii tehnico-economici ai proiectului.
Ei vin cu fel de fel de motivaţii, că au materiale pe stoc, că forţa de muncă este ieftină, dar când trec efectiv la realizarea lucrării, se vede că nu au forţa de muncă necesară. Legea trebuie modificată în aşa fel încât să conteze şi alte criterii, precum dotările, forţa de muncă, şi nu doar preţul cel mai scăzut”, a declarat Lungu.

 

Neseriozitate şi la reabilitarea termică a blocurilor

Acesta a dat ca exemplu lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare, dar şi pe cele de termoficare, unde, de luni întregi, administraţia locală şi conducerea ACET şi Termica tot trebuie să insiste zi de zi să fie aduse mai multe utilaje şi oameni la lucru.
“La reabilitarea termică a blocurilor ne lovim de aceleaşi probleme ca şi la lucrările de pe termoficare şi de pe ISPA. Până acum nu s-au pus decât câteva schele şi sunt câte 2-3 muncitori. De aceea am şi avut o discuţie foarte dură cu reprezentanţii firmelor care au câştigat licitaţia pentru reabilitarea termică a 16 blocuri”, a precizat edilul şef al Sucevei. Acesta a avertizat firmele implicate în programul de reabilitare a blocurilor că dacă nu vor finalizate lucrările anul acesta, nu vor mai putea fi plătite cu banii alocaţi din bugetul de stat.

 

Disperarea – motivaţia celor mai mici preţuri

“Principala problemă pe care o avem la toate proiectele pe care le avem acum în derulare, pe termoficare, ISPA şi reabilitare termică a blocurilor, este lipsa forţei de muncă, în special a celei calificate. Poate fi luată în considerare şi măsura aplicată în alte state, de eliminare a preţului cel mai mic şi a celui mai mare, şi alegerea celor cu preţ mediu.
Unii, din disperare că nu au lucrări, vin şi dau aceste preţuri mici, iar noi, ca autoritate locală, nu avem nici o bază legală să îi respingem”, a declarat primarul Ion Lungu.
Propunerile sale, împreună cu cele ale altor primari din ţară, vor fi înaintate Guvernului, în vederea corectării aspectelor care dau cele mai multe bătăi de cap administraţiilor locale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul Sucevei cere modificarea Legii achiziţiilor publice.
 Vizualizări articol: 1275 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul Sucevei cere modificarea Legii achiziţiilor publice0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(29 oct 2009, 22:46:02
Legea este buna, problema este ca nu avem functionari care sa o inteleaga, asa cum au primariile din Ardeal. Acolo cum de se poate si la noi nu ?

Acolo se acorda punctajul maxim in functie de calitatea serviciilor.

La noi... se accepta pretul cel mai mic ca sa nu aiba functionarii batai de cap cu cei de la Curtea de Conturi.

Ca sa fiu mai bine inteles: daca acorzi un punctaj pentru calitate atunci trebuie sa justifici ceea ce ai facut, cu alte cuvinte trebuie sa fii tare in domeniu.

Daca nu te pricepi si esti mai slab... mergi pe varianta cel mai mic pret (eterna scuza: nu sunt bani si fac economie la buget), in acest caz nu mai ai batai de cap cu nimeni.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei