Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 oct 2009 - Anul XIV, nr. 254 (4240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Pe promisiuni

Rădăuţenii au din nou căldură şi gaz metan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Alimentarea cu gaz metan a fost reluată în municipiul Rădăuţi, după ce operatorul local Nord Gaz a apelat la un alt furnizor. Alessandro Reppele, reprezentantul operatorului, şi Nistor Tătar, reprezentantul SC Servicii Comunale Rădăuţi, au avut, ieri, o întrevedere cu prefectul de Suceava, Sorin Popescu, la finalul căreia s-a stabilit reluarea acestui serviciu. Separat, a fost invitat la o discuţie cu prefectul şi primarul de Rădăuţi, Aurel Olărean.
La finalul discuţiilor, Alessandro Reppele ne-a declarat că a primit din partea reprezentantului Guvernului promisiunea că cel puţin în următoarele luni Servicii Comunale va achita ritmic către Nord Gaz procentul de 55 la sută corespunzător subvenţiilor la gaz metan, iar pentru restul de 45 la sută pentru subvenţii, care ar trebui să vină de la Ministerul Administraţiei şi Internelor, va avea răbdare până i se va achita. Reppele a afirmat că în baza unei garanţii de 300.000 de euro a încheiat contract cu un alt furnizor de gaz metan, divizia din România a concernului elveţian de gaz şi energie EGL.
„Să mi se spună clar că mi se plăteşte şi eu pot vorbi cu furnizorul meu că îi plătesc în 30-40 de zile cei 55 la sută, pe care trebuie să îi dea Servicii Comunale, restul eşalonăm cu garanţia mea până vin banii de Guvern. Aşa pot să mă gestionez şi eu, că până acum nu se ştia când se plăteşte, nu se ştia când vin banii, nu se ştia nimic. Măcar acum avem o înţelegere fermă că schema de plată se va respecta. Cealaltă variantă este, dacă trec în co-generare, să alegem împreună cu Servicii Comunale sau Consiliul Local un alt furnizor de gaz şi îmi plătesc mie, furnizorul de gaz viitor, transportul şi distribuţia. Eu sunt sigur că mi se va plăti transportul şi am luat legătura cu un furnizor mare, EGL România, din Elveţia, care furnizează energie şi gaz în toată Europa”, a declarat Alessandro Reppele.

 

Vinovaţi că au rămas în frig sunt rădăuţenii, deoarece nu fac scandal

Pentru situaţia dramatică apărută la Rădăuţi în ziua precedentă, când peste 70 la sută din oraş a rămas în frig şi fără gaz la maşinile de gătit, italianul consideră că vinovaţi sunt cetăţenii din Rădăuţi, care nu au făcut presiuni asupra guvernanţilor pentru adoptarea unei directive a Comisiei Europene, în baza căreia nici un serviciu public nu poate fi întrerupt, reglementare care există în toate statele Uniunii Europene.
„Nu se poate să întrerupi un serviciu public pentru o neînţelegere pe o plată sau pe penalităţi, cum a fost acum. Asta nu e treaba nici a celui care are un copil acasă, nici a celui care stă în spital, la reanimare, în frig. Asta este treaba furnizorului şi a Serviciilor Comunale”, a afirmat italianul.
În ceea ce priveşte administraţia locală, reprezentantul Nord Gaz apreciază că firma sa a căzut oarecum victimă neînţelegerilor dintre SC Servicii Comunale şi primarul Aurel Olărean pe tema subvenţiilor. „Unul spune că le-a plătit, altul zice că nu le-a dat, că trebuie să primească bani de la MAI. Treaba asta cu subvenţiile este întotdeauna, nu se ştie când vine, când se plăteşte, a încurcat toate lucrurile acuma. Nu ştiu de partea cui este adevărul, dar eu spun ca în lunile de iarnă să fie mai cu minte, cum spuneţi voi, românii, la nivel de plată şi să mi se dea o hârtie oficială în care să mi se facă o eşalonare la plată certă”, a mai spus reprezentantul Nord Gaz.
Servicii Comunale a virat către Nord Gaz sumele corespunzătoare lunilor iulie şi august, dar a ajuns la scadenţă şi factura din septembrie. Pentru penalităţi, există un proces pe rol. Prima instanţă s-a pronunţat în data de 22 octombrie a.c., când a decis ca Primăria Rădăuţi să achite către Servicii Comunale suma de 1.53 8.106 lei penalităţi de întârziere. Hotărârea este cu drept de apel. Nord Gaz aşteaptă să i se recunoască şi să i se achite penalităţi în sumă de 1.615.000 de lei şi nu este interesată de la care din cele două părţi în litigiu îi vin banii.

 

În Rădăuţi ar putea să apară un al doilea furnizor de gaz metan

Nu în ultimul rând, prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu, a declarat după şedinţa cu reprezentanţii firmelor din Rădăuţi că în acest municipiu ar putea să apară un nou furnizor de gaz metan. Popescu a arătat că reprezentantul SC Nord Gaz SRL a afirmat că SC Servicii Comunale poate opta şi pentru un al doilea furnizor de gaz, pentru o parte din reţeaua de gaz din municipiul Rădăuţi. „Reţeaua de gaz din acest municipiu are două componente, astfel încât furnizarea se poate împărţi în două. Ei au spus că un furnizor poate să rămână SC Nord Gaz, însă dacă se doreşte, SC Servicii Comunale poate să încheie un contract şi cu un alt furnizor”, a declarat Sorin Popescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţenii au din nou căldură şi gaz metan.
 Vizualizări articol: 2560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Rădăuţenii au din nou căldură şi gaz metan5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei