Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2009 - Anul XIV, nr. 249 (4235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mai multe firme energetice de stat au aprobat fuziunea în vederea formării unei companii naţionale

Vineri, 23 Octombrie 2009 (16:21:11)

Reprezentanţii Ministerului Economiei au aprobat, vineri, în adunările generale ale acţionarilor, fuziunea complexurilor energetice din Oltenia cu SNLO, Nuclearelectrica şi Hidroelectrica, în vederea înfiinţării uneia dintre cele souă societăţi energetice naţionale,transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Pot deja să dau o veste foarte pentru mineri şi energeticieni. Astăzi de dimineaţă (vineri - n.r.) s-au ţinut la toate unităţile din minerit şi energie adunările generale ale acţionarilor, prin care au fost aprobate fuziunile între SNLO, complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova, Nuclearelectrica şi o parte din Hidroelectrica, pentru a înfiinţa o companie integrată naţională termo-hidro-nuclear. Este obiectivul pentru care ne batem din 2005", a declarat, vineri, directorul economic al Complexului energetic Turceni, Ionel Manţog, la un miting electoral al PD-L Gorj.

Manţog este şi membru în Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) la Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

SNLO este cel mai mare producător de cărbune din România, iar complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova asigură o treime din producţia energetică a României.

Guvernul intenţionează să cumuleze principalele companii de producţie a electricităţii cu cele de exploatare a cărbunelui în două societăţi, numite Electra şi Energetica.

Electra şi Energetica vor avea ca obiect principal de activitate producerea şi furnizarea energiei electrice, producerea, transportul, distribuţia şi furnizarea energiei termice, exploatarea minelor şi carierelor de lignit, Electra urmând să se ocupe şi de producerea de combustibil nuclear.

Electra va avea în structură complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova cu sucursalele sale, Nuclearelectrica, sucursalele Hidroelectrica din Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Slatina, filiala Hidroserv din cadrul Hidroelectrica şi Societatea Naţională a Lignitului Oltenia.

Energetica va fi înfiinţată prin fuziunea filialelor Electrocentrale Deva şi Electrocentrale Bucureşti, care se dizolvă, din cadrul Termoelectrica, şi va avea în structură sucursala Paroşeni din Termoelectrica, filialele Hidroelectrica din Bistriţa, Buzău, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Oradea, Sebeş, Târgu Jiu, Slatina, precum şi părţi din Compania Naţională a Huilei, care se divizează.

Autorităţile estimează că cele două companii vor fi funcţionale din 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe firme energetice de stat au aprobat fuziunea în vederea formării unei companii naţionale.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mai multe firme energetice de stat au aprobat fuziunea în vederea formării unei companii naţionale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei