Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2009 - Anul XIV, nr. 249 (4235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicole Kidman a impresionat Congresul american printr-un discurs despre violenţele asupra femeilor

Actriţa australiană Nicole Kidman a făcut senzaţie, miercuri, în Congresul american, unde a susţinut un discurs prin care a vrut să tragă un semnal de alarmă privind violenţele comise asupra femeilor din lumea întreagă, informează AFP.
"Violenţele comise asupra femeilor şi fetelor reprezintă, probabil, una dintre cele mai răspândite violări ale drepturilor omului din lume. Ele nu ţin cont nici de graniţe, nici de rasă, nici de clasă", a declarat Nicole Kidman, ambasadoare a bunăvoinţei pe lângă United Nations Development Fund for Women (UNIFEM), în faţa unei comisii a Camerei reprezentanţilor din Statele Unite.
"Sunt departe de a fi o expertă, dar am încredere în oamenii pe care i-am întâlnit pentru a susţine această cauză", a continuat actriţa australiană.
Aleşii americani au ascultat declaraţiile reprezentanţilor mai multor ONG-uri despre necesitatea de a adopta International Violence Against Women Act (IVAWA), un proiect de lege care vizează să influenţeze politica externă a Statelor Unite faţă de ţările în care drepturile femeilor nu sunt respectate.
Evocând violurile sistematic comise în timpul conflictelor etnice, căsătoriile forţate la o vârstă foarte fragedă şi violenţa conjugală, Nicole Kidman a pledat pentru ca femeile "să fie susţinute", printr-o abordare globală şi corespunzător finanţată, prin care să se recunoască faptul că drepturile femeilor fac parte din categoria drepturilor omului.
Întrebată de un reprezentant al Congresului american dacă este conştientă de faptul că Hollywood-ul este uneori acuzat că legitimizează violenţa asupra femeilor, actriţa australiană a declarat: "Este posibil, însă Hollywood-ul contribuie şi la găsirea unor soluţii".
Ea a declarat, totodată, că activitatea în calitate de ambasadoare UNIFEM este "incredibil de pasionantă" şi că intenţionează să susţină această cauză toată viaţa.
În cursul acestei reuniuni, reprezentanţii asociaţiilor umanitare au denunţat, cu ajutorul cifrelor, violenţele comise asupra femeilor. O femeie din trei, pe plan mondial, este agresată fizic sau violată de-a lungul vieţii. Peste jumătate din totalul agresiunilor sexuale pe plan mondial au loc asupra fetelor cu vârsta sub 15 ani. În Statele Unite, 89.000 de violuri au fost raportate în 2008.
Nicole Kidman a primit premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 2003, pentru rolul din filmul "Orele", şi a jucat în pelicule precum "Moulin Rouge" şi "Australia". În ultimii ani, filmele în care Kidman a jucat, precum "O viaţă nouă" (2004), "Traducătoarea" (2005), "Diane Arbus" (2006), "Invazia" (2007) şi "Margot at the Wedding" (2007), nu s-au bucurat de un prea mare succes comercial.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicole Kidman a impresionat Congresul american printr-un discurs despre violenţele asupra femeilor.
 Vizualizări articol: 731 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicole Kidman a impresionat Congresul american printr-un discurs despre violenţele asupra femeilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Monden

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei