Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2009 - Anul XIV, nr. 249 (4235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Oficiul de Cadastru începe intabularea gratuită a terenurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Suceava a început, recent, un proiect de aproximativ 100.000 de euro în vederea realizării de planuri parcelare la nivel de tarla, pentru suprafeţele de teren aflate în extravilanul localităţilor. Directorul acestei instituţii, Romică Andreica, a precizat că scopul proiectului este acela de a accelera finalizarea aplicării legilor fondului funciar, prin identificarea, măsurarea şi reprezentarea imobilelor pe planuri cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară.
„Este vorba de primul pas spre intabularea gratuită a terenurilor aflate în extravilan, datorită faptului că măsurarea şi identificarea se va face pe banii Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, după care nu mai este nevoie decât de extragerea parcelei din plan şi înscrierea ei în cartea funciară, operaţiune care nu se tarifează pentru prima înscriere a terenurilor din extravilan”, a precizat Andreica.
În vederea realizării acestui proiect, Agenţia Naţională de Cadastru a selectat 9 localităţi din judeţul Suceava, Marginea, Frătăuţii Noi, Salcea, Mitocu Dragomirnei, Botoşana, Drăgoieşti, Horodniceni, Baia şi Bogdăneşti.

 

Planuri parcelare pentru 10.000 de hectare

Andreica a mai spus că aceste localităţi au fost selectate luându-se în calcul anumite criterii, respectiv să aibă până la 50% planuri de amplasament şi delimitare, recepţionate; să nu aibă mai mult de 20% din teritoriu ca rezervă la dispoziţia primăriei sau proprietari neidentificaţi şi să fie emise titluri de proprietate în procent de minim 75% din suprafaţa tarlalei măsurate.
,,Practic în acest an se vor realiza planuri parcelare pentru o suprafaţă de aproximativ 10.000 de hectare, situate în nouă localităţi distincte, din partea de est a judeţului, distribuite uniform în toate zonele geografice tradiţionale cooperativizate. Mă bucură demararea acestui proiect, care este realizat din bugetul propriu al ANCPI şi o consider ca o realizare personală, deoarece nu de puţine ori am vorbit despre intabularea gratuită şi iată că lucrul acesta a fost demarat. Vă mai reamintesc faptul că judeţul Suceava este şi singurul din Moldova care intră cu o comună, Moara, în alt proiect cu finanţare europeană în vederea realizării cadastrului general şi cu o prognoză până în 2013 de încă nouă localităţi propuse pentru cadastru general. Continuarea execuţiei de planuri parcelare şi în anii următori, precum şi programul de cadastru general ce începe în 2010 şi se desfăşoară până în 2013, fac din judeţul Suceava unul din primele din ţară în domeniul introducerii cadastrului general şi a intabulării gratuite”, a mai precizat Romică Andreica.
El a subliniat că mizează pe colaborarea proprietarilor de terenuri din cele nouă localităţi atunci când vor fi convocaţi la măsurarea terenurilor. Andreica a declarat că din estimările instituţiei pe care o conduce, pentru cele 10.000 de hectare de teren măsuraţi vor fi identificaţi şi ulteriori înscrişi în Cartea Funciară aproximativ 20.000 de proprietari de terenuri.
„Nu de puţine ori, valorile lucrărilor de intabulare erau mai mari decât valoarea terenului şi iată că acum demarăm din bugetul propriu al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară acest proiect, lucru care sper să fie bine primit de proprietari”, a mai spus directorul OJCPI Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oficiul de Cadastru începe intabularea gratuită a terenurilor.
 Vizualizări articol: 3921 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Oficiul de Cadastru începe intabularea gratuită a terenurilor4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei