Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2009 - Anul XIV, nr. 249 (4235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a adoptat cadrul legal pentru organizarea referendumului simultan cu alegeri prezidenţiale

Vineri, 23 Octombrie 2009 (16:22:08)

Guvernul a adoptat, vineri, două hotărâri care permit organizarea referendumului pentru Parlamentul unicameral simultan cu alegerile prezidenţiale, a anunţat ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga.

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, joi, că a semnat decretul privind organizarea referendumului pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 în 22 noiembrie, o dată cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Primul articol al decretului prevede că populaţia este chemată să-şi exprime voinţa legat de trecerea la Parlament unicameral şi de reducerea numărului de parlamentari la maximum 300. Băsescu a adăugat că cel de-al doilea articol cuprinde întrebările adresate populaţiei la referendum, la care cetăţenii trebuie să răspundă cu "Da" sau "Nu": "Sunteţi de acord cu trecerea la parlamentul unicameral?" şi "Sunteţi de acord cu reducerea numărului de parlamentari la maximum 300?".

Premierul interimar, Emil Boc, a anunţat, joi, că Guvernul se va reuni în şedinţă, pentru a aproba actele normative care vor permite organizarea referendumului în secţiile în care se va vota şi pentru alegeri prezidenţiale.

Parlamentarii au avizat negativ, miercuri, în plenul reunit al celor două Camere, scrisoarea preşedintelui Traian Băsescu privind convocarea unui referendum naţional în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale pe tema Parlamentului unicameral şi a reducerii numărului parlamentarilor la maximum 300.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a adoptat cadrul legal pentru organizarea referendumului simultan cu alegeri prezidenţiale.
 Vizualizări articol: 494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a adoptat cadrul legal pentru organizarea referendumului simultan cu alegeri prezidenţiale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei