Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 oct 2009 - Anul XIV, nr. 249 (4235)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mituri despre balsamul de păr

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Se spune că atunci când ne spălăm pe cap, aplicarea balsamului este esenţială pentru a avea un păr frumos şi sănătos. Întrebarea este dacă această operaţiune este într-adevăr recomandată tuturor. Iată câteva mituri şi adevăruri despre balsamul de păr.
Îngrijirea părului începe cu o şamponare corectă, care este apoi completată de acţiunea balsamului şi, eventual, de aplicarea unei măşti cosmetice pentru păr. Specialiştii dau deseori indicaţia ca după fiecare spălare să aplicaţi pe păr balsam şi apoi să clătiţi foarte bine, pentru că acţiunea balsamului ajută la descurcarea podoabei capilare şi acoperă firul de păr cu un strat protector. Aceasta este recomandarea, însă balsamul nu este indispensabil pentru toate tipurile de păr.
Iată ce trebuie să ştiţi înainte de a vă hotărî să luaţi de pe raftul magazinului o sticlă de balsam pentru păr.

 

Aplicarea balsamului hidratează părul

Afirmaţia este adevărată. Pentru părul fragil şi, în special, pentru cel uscat, balsamul este o adevărată mană cerească, însă, din păcate, în acest caz hidratarea nu se face în profunzime.

 

Balsamul trebuie ales în funcţie de tipul de păr

Este cât se poate de adevărat. Indiferent dacă sunteţi sau nu adepta folosirii balsamului de păr, este necesar ca acesta să fie potrivit nevoilor părului dumneavoastră. Aşa cum bine ştiţi, pe piaţă există o gamă largă de astfel de produse pentru îngrijirea părului, aşa că aveţi de unde alege, mai ales că, în final, toate au acelaşi scop: de a curăţa şi hidrata firul. Balsam pentru păr vopsit sau nuanţat, pentru păr uscat, pentru păr tern sau pentru păr fragil, unul dintre aceste produse trebuie să satisfacă nevoile podoabei capilare cu care v-a înzestrat natura.

 

Hidratează asemenea unei măşti de păr

De data aceasta, adevărul este altul. Măştile special concepute pentru îngrijirea părului hidratează firul în profunzime, spre deosebire de balsam, care hidratează doar la suprafaţă. De altfel, e bine să ştiţi că măştile de păr sunt recomandate în special pentru părul foarte uscat sau pentru cel solicitat (în urma tratamentelor chimice aplicate la coafor), întrucât acestea au cel mai mult nevoie de hidratare.

 

Se aplică pe tot părul

Şi această afirmaţie este falsă. Specialiştii spun că balsamul trebuie aplicat doar pe vârfurile firului de păr şi în nici un caz nu trebuie să intre în contact cu rădăcinile.

 

Trebuie să respectaţi timpul de aplicare

Este cât se poate de adevărat. După ce aţi aplicat balsamul de păr, este recomandat să aşteptaţi câteva minute, pentru a lăsa substanţele active din balsam să acţioneze. Veţi constata că, dacă respectaţi timpul indicat de aplicare, părul va deveni în scurt timp mai strălucitor şi mai moale.

 

Se foloseşte după fiecare spălare

Afirmaţia este falsă. Pentru a evita agresarea scalpului şi iritarea pielii, este recomandat să utilizaţi balsamul doar o dată pe săptămână, eventual de două ori, dacă părul este foarte uscat sau foarte încurcat.

 

Şi părul gras are nevoie de balsam

Complet neadevărat. Mai mult decât atât, aplicarea balsamului pe părul gras este nerecomandată, pentru că acţiunea acestui produs va favoriza îngrăşarea firului de păr, care va deveni tern mai repede ca de obicei.

 

Sfatul specialistului

După aplicarea balsamului, părul trebuie clătit foarte bine, pentru că substanţele pe care le conţine acest produs pot lăsa reziduuri care pot irita pielea capului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mituri despre balsamul de păr.
 Vizualizări articol: 938 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mituri despre balsamul de păr5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei