Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2009 - Anul XIV, nr. 225 (4211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Justiţiei propune preşedintelui Băsescu reînvestirea lui Kovesi

Vineri, 25 Septembrie 2009 (19:57:45)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a înaintat, vineri, preşedintelui Traian Băsescu propunerea de reînvestire a Codruţei Kovesi în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Potrivit procedurii, numirea procurorului general se face de către preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul consultativ al Consiliului Superior al Magistraturii.

Laura Codruţa Kovesi a fost numită procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în data de 2 octombrie 2006, prin decret al preşedintelui României, Traian Băsescu.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi, în faţa membrilor CSM că este nevoie de un procuror general decis, curajos, clarvăzător, care să ştie să lucreze în echipă, să fie respectat de sistem, dar şi să spună "nu" sistemului atunci când comite greşeli.

Predoiu a subliniat că procurorul general trebuie să ştie să spună "nu" atunci când este cazul.

Ministrul justiţiei a făcut o trecere în revistă cu principalele modificări survenite în Ministerul Public după ce Codruţa Kovesi a preluat mandatul de procuror general, din octombrie 2006, când instituţia era în derivă şi dezorganizată.

Secţia pentru procurori a CSM a respins cu cinci voturi "pentru" şi unul împotrivă cererea ministerială. Votul pentru reînvestire a aparţinut ministrului Predoiu.

Membri ai Secţiei pentru procurori i-au reproşat, în principal, Codruţei Kovesi că a criticat Consiliul, prin declaraţiile publice pe care le-a făcut.

De fapt, membri ai CSM nu au invocat la audierea lui Kovesi chestiuni care ţin de managementul Ministerului Public, respectiv evoluţii sau involuţii, ci au părut că antamează probleme de natură personală. De altfel, motivarea deciziei celor cinci membri ai CSM relevă acest fapt, spun surse oficiale.

Bogdan Licu, Dan Chiujdea, Liviu Dăscălescu, Graţiana Isac şi Cristina Deliorga s-au pronunţat nefavorabil pentru reînvestirea Codruţei Kovesi, vot ce de altfel era cunoscut anterior audierii acesteia, susţin surse oficiale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Justiţiei propune preşedintelui Băsescu reînvestirea lui Kovesi .
 Vizualizări articol: 726 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Justiţiei propune preşedintelui Băsescu reînvestirea lui Kovesi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei