Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2009 - Anul XIV, nr. 225 (4211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI a decis referendum naţional printre cadrele didactice privind grevă generală în 16 noiembrie

Vineri, 25 Septembrie 2009 (14:07:53)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) va organiza, între 8 şi 31 octombrie, un referendum la nivel naţional printre membrii organizaţiei sindicale pentru a vedea dacă sunt de acord să declanşeze greva generală în 16 noiembrie, a declarat prim vicepreşedintele FSLI, Simion Hancescu.

De asemenea, Simion Hancescu a sfătuit copiii să nu vină la şcoală în 5 octombrie, dată când bugetarii au anunţat grevă generală la nivel naţional.

Liderii FSLI s-au întâlnit, vineri dimineaţă, pentru a analiza măsurile ce se impun pentru rezolvarea problemelor din sistem, precum şi participarea la formele de protest propuse de Alianţa Bugetarilor şi completarea calendarului de acţiuni de protest.

În cadrul discuţiilor s-a analizat şi o propunere a cadrelor didactice din Maramureş privind intrarea în grevă generală, pe durată nedeterminată, din 16 noiembrie.

Membrii Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş au decis, în cadrul unei şedinţe organizate la nivel local, să propună Alianţei Bugetarirlor să intre în grevă generală din 16 noiembrie, dacă nu se vor rezolva problemele legate de salarizarea bugetarilor.

Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Maramureş, Liviu Pop, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că circa 4.000 de cadre didactice de la aproximativ 110 unităţi de învăţământ din judeţ se află de luni în grevă japoneză, nemulţumite de prevederile din legea salarizării unice, el precizând că numărul protestatarilor va creşte în zilele următoare.

Liderul sindical a menţionat că dascălii maramureşeni vor rămâne în grevă japoneză până în 5 octombrie, când Alianţa Bugetarilor a anunţat declanşarea grevei generale pe termen nelimitat.

FSLI reclama în 18 septembrie, la trei zile după ce Guvernul îşi asumase răspunderea pe legea salarizării unice, că prevederile articolului 49 din acest act normativ elimină sporurile, indemnizaţiile şi premiile pentru personalul didactic.

Potrivit articolului 49 din proiectul Legii salarizării unitare, la trei zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial se abrogă mai multe articole din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare.

Aceste articole fac referire la indemnizaţia pentru personalul didactic care are reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau în localităţi izolate, gradaţia de merit, salariul de merit, sporul de stabilitate, sporul pentru suprasolicitare neuropsihică, indemnizaţiile pentru personalul de conducere, de îndrumare şi de control şi alte stimulente prevăzute în contractul colectiv de muncă.

În acest context, FSLI ameninţa cu declanşarea oricăror forme de protest pentru a determina clasa politică să elimine aceste prevederi din legea de salarizare unică pentru bugetari.

Luni, Alianţa Bugetarilor a stabilit calendarul acţiunilor de protest şi a decis ca în 30 septembrie să picheteze sediile PSD şi PDL, lansând totodată un apel către angajaţii din mediul privat să fie solidari şi să participe la greva generală anunţată pentru 5 octombrie.

Vicepreşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu, a declarat că Alianţa Bugetarilor a decis să picheteze în 30 septembrie, între orele 11.00-13.00 sediile PDL şi PSD din Bucureşti şi din municipiile reşedinţă de judeţ, acţiune care va fi urmată de grevă generală în 5 octombrie, în întreg sectorul bugetar.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI a decis referendum naţional printre cadrele didactice privind grevă generală în 16 noiembrie.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI a decis referendum naţional printre cadrele didactice privind grevă generală în 16 noiembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei