Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2009 - Anul XIV, nr. 225 (4211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Coordonată de CMB Suceava

Expoziţia „Arta şi religia Neoliticului - Cultura Cucuteni”, la Varşovia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Expoziţia „Arta şi religia Neoliticului - Cultura Cucuteni”, deschisă pe data de 16 septembrie a.c. la Muzeul Naţional de Arheologie din Varşovia, proiect coordonat de Complexul Muzeal Bucovina Suceava, realizat în colaborare cu câteva instituţii muzeale din Moldova, este o manifestare de reprezentare pentru România.

 

Expoziţia va fi deschisă până la data de 14 ianuarie 2010

Plasată sub patronajul onorific al E.S. Gheorghe Predescu, ambasadorul României în Republica Polonă, şi a mareşalului Voievodatului Mazovia, Adam Struzik, expoziţia, organizată cu sprijinul Ministerului Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCC) şi al Institutului Cultural Român, va fi deschisă timp de patru luni, până la data de 14 ianuarie 2010.
La vernisajul expoziţiei au participat, alături de ambasadorul Gheorghe Predescu, secretarul de stat din MCC, Vasile Timiş, directorul Muzeului Naţional de Arheologie al Poloniei, Wojciech Brzeziński, directorul general al Complexului Muzeal Bucovina, Constantin-Emil Ursu şi directorul general adjunct Ion Mareş, directorul Centrului de Cultură şi Artă al Regiunii Mazovia, Aleksandra Kielan.

 

484 de piese din patrimoniul naţional mobil, categoria Tezaur

Expoziţia etalează un număr de 484 de piese (între care şi câteva precucuteniene), din patrimoniul naţional mobil, categoria Tezaur, 42 dintre acestea făcând parte din colecţiile muzeului sucevean.
Anul trecut, CMB Suceava a organizat în Polonia prima expoziţie românească dedicată culturii Cucuteni, expoziţie care, sub un generic asemănător („Cultura Cucuteni - Artă şi religie”), a prezentat la Muzeul Gornoslaskie din Bytom, din Voievodatul Silezia, 255 de exponate (90%, piese ceramice din categoria Tezaur), din mai multe muzee din ţară.
Manifestarea, care s-a bucurat de succes, a deschis calea expoziţiei de acum, care este de mai mare amploare.
 

*
 

Catalogul tipărit cu acest prilej în limbile engleză şi polonă (realizat la Tipografia Accent Print Suceava) este edificator în acest sens.
Realizat cu deosebită acurateţe pe hârtie de calitate, catalogul, cu 180 de pagini format A4, prezintă în imagini color peste 300 de piese cucuteniene însoţite de explicaţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Expoziţia „Arta şi religia Neoliticului - Cultura Cucuteni”, la Varşovia.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.5 din 4 voturi
Expoziţia „Arta şi religia Neoliticului - Cultura Cucuteni”, la Varşovia2.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei