Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2009 - Anul XIV, nr. 225 (4211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Opinie

Dr. Lăzăreanu: Legalizarea consumului de droguri va aduce cheltuieli în plus sistemului de sănătate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, refuză să accepte dezincriminarea consumului de droguri uşoare şi apreciază că o astfel de măsură legislativă nu numai că va încuraja consumul de stupefiante în rândul tinerilor, dar va împovăra şi bugetul sistemului sanitar prin cheltuielile legate de tratarea problemelor de sănătate consecutive.
Dr. Lăzăreanu a arătat că România nu este capabilă să-şi rezolve nici măcar problemele legate de consumul exagerat de alcool, deci cu atât mai puţin este pregătită să facă faţă unei noi provocări.
„Să nu ne amăgim, în ţara noastră alcoolul face ravagii, este o problemă foarte gravă pentru societate şi nu se ia nici o măsură. O să ajungem şi cu drogurile în aceeaşi situaţie în care suntem cu alcoolul, în prezent. Alcoolul este la liber, poate fi consumat de oricine şi a devenit o problemă. Fumatul s-a interzis în locurile publice şi cred că ar trebui interzis şi alcoolul şi consumul de droguri. Să se consume alcool şi tutun la petreceri, în cantităţi rezonabile, nu să-i aducă ambulanţa la spital, că mor pe stradă. Societatea consumă bani pentru viciile unora, când ar trebui să consume bani pentru tratarea bolilor care apar independent de voinţa noastră”, a declarat şeful DSP Suceava.

 

Şeful DSP propune ca bolile provocate de droguri şi de fumat să nu mai fie tratate gratuit

Acesta crede chiar că tratamentul bolilor „pe care ni le facem cu mâna noastră”, ca de exemplu cancerul pulmonar consecutiv fumatului sau cele determinate de consumul de alcool ar trebui să nu mai fie suportat de buget, ci plătit de pacient.
„Nu cred că este normal ca societatea să suporte tratamentul pentru cancerul pulmonar pe care mi l-am provocat pentru că am vrut să fumez sau dezintoxicarea pentru că am vrut să iau droguri. Sunt bătrâni şi bolnavi pe care nu putem să-i îngrijim şi nu le putem acorda medicamente în cantităţi suficiente şi de ultimă oră pentru că nu sunt fonduri, în schimb legalizăm drogurile uşoare ca să avem o altă problemă consumatoare de bani, care şi aşa sunt puţini. În România plătesc doar salariaţii şi o parte din pensionari pentru cei care nu achită nimic la Fondul de Sănătate. Cred că statul ar trebui să decidă ca toată lumea să plătească asigurări de sănătate. În condiţiile în care suntem acum, lucrurile nu stau pe roze şi mai aducem un viciu care trebuie tratat destul de costisitor”, a mai spus medicul sucevean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dr. Lăzăreanu: Legalizarea consumului de droguri va aduce cheltuieli în plus sistemului de sănătate.
 Vizualizări articol: 1692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Dr. Lăzăreanu: Legalizarea consumului de droguri va aduce cheltuieli în plus sistemului de sănătate3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vremurile se schimba, TU DE CE RAMAI IN URMA !? trimis de
(25 sep 2009, 17:55:33
Domnule Lazareanu, cum va puteti permite sa afirmati ca sunt gratuite tratamentele pentru aceste boli?? si ca sunt suportate de catre bugetul de stat ?? Dar taxele, impozitele pentru comercializare,import,distribu ?? UNDE SE DUC ACESTE TAXE ?? NU comparati consumul de droguri usoare cu alcoolul, deoarece NU AU NICI CEA MAI MICA LEGATURA ! Vorbiti in nestire de cauza, sau probabil urmariti o marire de functie. Dupa afirmatiile d-voastra "Sa se consume alcool si tutun la petreceri, �n cantitati rezonabile," sa intelegem ca vreti sa ajungem sa practicam "ratia" ca pe timpul lui Ceausescu. Tin sa va amintesc ca suntem in anul 2009 si suntem in Uniunea Europeana.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei