Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2009 - Anul XIV, nr. 225 (4211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


România sare de pe şine

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Situaţie albastră. Şi e doar începutul. Dar ce s-a petrecut? Mor de foame cocorii în cer? Se usucă piersicii în livezi de singurătate? Aş! Doar nişte fleacuri care distrag atenţia românilor de la problemele lor reale. Fleacul şomajului care suie zilnic spre cifra un milion, fleacul spitalelor care nu mai au bani de medicamente, fleacul de a fi dat afară din casă pentru că n-ai cu ce rambursa creditul luat de la bancă.
Bine, şi atunci care sunt totuşi problemele reale? Problemele reale cu care se confruntă românii sunt, fireşte, cele pe care ni le dictează, ca teme de lucru, inclusiv pentru noi, gazetarii, preşedintele însuşi, cel mai informat şi cel mai luminat dintre noi.
Una dintre probleme ar fi femeile de moravuri uşoare, mă rog, mai pe înţelesul nostru al tuturor, curvele. Şi cum pot fi ele identificate? Aici preşedintele ne lasă în beznă. Fireşte, cel mai uşor le găseşti pe cele de pe centură – boite, minijupiste, unele cam nemâncate şi cam bătute de apărătorii şi prigonitorii lor, peştii. Ele trebuie musai băgate în cartea de muncă, vizitate de doctori în zonele intens întrebuinţate, obligate să taie chitanţă şi să plătească impozit la stat. S-ar rezolva probabil şi chestiunea crizei, buzunarele bugetare ale domnului Pogea primind nesperate bacşişuri.
Ce ne facem, însă, cu celelalte curve? Politica, de pildă, e de profesie curvă. Va plăti şi politica impozit pentru practicarea celei mai vechi meserii din lume? Şi dacă va plăti, o va face individual sau în grup? Se va plăti pe partide sau pe minsitere, dregătorii, demnităţi? Complicat.
Cum ar fi să-i vezi pe domnul Boc, prim-ministru, sau pe doamna Udrea, respectabil ministru al călătoriilor cu avionul, înghesuindu-se la ghişeul fiscal pentru plata impozitului pe curvie politică? Te apucă ameţeala. Chiar şi preşedintele e în cele din urmă politician. Plăteşte şi el, îi facem condicuţă?
Comisia prezidenţială care a lansat la pachet această mare şi reală problemă care-i frământă şi în somn pe români, comisie care a primit deja binecuvântarea şefului, va trebui să completeze documentul cu instrucţiuni precise.
O mare şi nesperată bucurie a adus şi iniţiativa prezidenţială de a lăsa la liber consumul de marijuana. Tânăra generaţie, puştimea şcolară, copiii canalelor nu mai au a se teme că vine nenea poliţistul şi îi aruncă în dubă. La intrările şi ieşirile din şcoli nu se vor mai da lapte şi cornuri, iniţiativă depăşită de pe vremea odioasei guvernări Năstase, ci prezervative. Pentru toate aceste minunate iniţiative, biserica s-a cam supărat, dar, iertătoare fiind, îi va trece.
Cu toate că domnul preşedinte mi-a dictat şi mie tema articolului de azi, mi-aş îngădui totuşi câteva cuvinte şi despre problemele, desigur, neimportante, un mic ocol prin fleacuri.
Sindicatele pregătesc, toate la un loc sau pe căprării (nici astea nu se au bine unele cu altele) o grevă generală.
Nemulţumirile dascălilor, păruiţi şi păcăliţi de nenumărate ori, au mai primit şi acum nişte şuturi în părţile moi, ceea ce a ridicat foarte mult cota enervării.
Magistraţii continuă să paralizeze sistemul judiciar, considerându-se insultaţi financiar şi nebăgaţi în seamă de executivul care doar putere în stat nu-i consideră. Primăriile comunale nu mai au de vreo trei luni bani de salarii şi au purces la disponibilizări. În satul meu, din opt gardieni publici au fost trimişi acasă şase. Ceilalţi doi sunt în aşteptare şi nu-i aşteaptă nimic bun.
În ţara călătoriilor cu avionul şi elicopterul, trenurile îşi îngăduie să sară de pe linii. Acceleratul Timişoara – Bucureşti a zburat de pe şine cu toţi cei 300 de pasageri lângă Craiova. Dumnezeu s-a milostivit de ei şi n-au fost morţi, ci doar vreo 15 răniţi. Un alt tren plin cu produse inflamabile a luat-o în aceeaşi zi pe câmp, undeva în Ardeal. Glasul roţilor de tren a răguşit şi cântă fals. Nici tramvaiele, surate urbane ale trenurilor, nu se simt prea bine. Nici un efect al sutelor de milioane de euro băgate anual în reparaţiile infrastructurii? Nimic.
România sare de pe şine, dar cine are timp de fleacuri, când noi n-am rezolvat până azi problema liberalizării drogurilor şi pe cea arzătoare a curviei?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România sare de pe şine.
 Vizualizări articol: 2026 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
România sare de pe şine5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei