Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 sep 2009 - Anul XIV, nr. 225 (4211)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cornea: Elevii nu vor fi evaluaţi în I-ul semestru, notele vor fi trecute în caiet, nu în catalog

Vineri, 25 Septembrie 2009 (14:09:11)

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a declarat, vineri, că elevii nu vor fi evaluaţi în primul semestru al acestui an, notele fiind trecute într-un caiet, nu în catalog, urmând ca din semestrul al doilea să se decidă dacă această formă de protest va fi continuată, în funcţie de forma legii salarizării.

"Vom trece la acţiuni specifice privind neevaluarea elevilor. Vom propune colegilor din Alianţă să adere la această formă a FSLI", a declarat Aurel Cornea.

Liderul FSLI a lansat un mesaj către elevi să stea acasă în 5 octombrie, când bugetarii au anunţat grevă generală la nivel naţional.

"Oamenii din teritoriu sunt foarte nemulţumiţi şi vor declanşarea grevei, nu numai cei din Maramureş. Situaţia actuală duce la bulversarea anului şcolar. Legea unică nu respectă principiile de bază, cum ar fi echivalenţa în sistemul bugetar şi sporurile de 30% care ar trebui să se acorde", a susţinut Cornea.

Acesta a spus că, în şedinţa Colegiului liderilor Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) de vineri, sindicaliştii au mai decis să trimită o scrisoare deschisă factorilor politici şi guvernamentali începând cu preşedintele şi terminând cu preşedinţii partidelor politice de la guvernare şi opoziţie, privind revendicarea lor de modificare a formei legii unice de salarizare pentru bugetari.

De asemenea, FSLI va sesiza Avocatul Poporului cerându-i să declare neconstituţională legea unică de salarizare, liderul sindical adăugând că au fost deja depistate câteva puncte vulnerabile în acest act normativ.

FSLI va organiza, între 8 şi 31 octombrie, un referendum la nivel naţional printre membrii organizaţiei sindicale pentru a vedea dacă sunt de acord să declanşeze greva generală în 16 noiembrie, a declarat prim vicepreşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Referitor la organizarea referendumului, Cornea a spus că rezultatele vor fi cunoscute în 9 noiembrie.

Liderii FSLI s-au întâlnit, vineri dimineaţă, pentru a analiza măsurile ce se impun pentru rezolvarea problemelor din sistem, precum şi participarea la formele de protest propuse de Alianţa Bugetarilor şi completarea calendarului de acţiuni de protest.

În cadrul discuţiilor s-a analizat şi o propunere a cadrelor didactice din Maramureş privind intrarea în grevă generală, pe durată nedeterminată, din 16 noiembrie.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cornea: Elevii nu vor fi evaluaţi în I-ul semestru, notele vor fi trecute în caiet, nu în catalog .
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cornea: Elevii nu vor fi evaluaţi în I-ul semestru, notele vor fi trecute în caiet, nu în catalog0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei