Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii vor mai multe facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi ce folosesc transportul în comun

Vineri, 18 Septembrie 2009 (15:55:02)

Românii vor mai multe facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi care folosesc transportul public şi cred că instituţiile publice ar trebui îmbunătăţite pentru a permite accesul pentru aceste persoane, informează, vineri, Ambasada britanică la Bucureşti, după ce a realizat un sondaj online.

Potrivit datelor obţinute după completarea unor chestionare online, aproximativ jumătate dintre respondenţi doresc facilitarea accesului pentru persoanele cu dizabilităţi în mijloacele de transport în comun şi în instituţiile publice.

De asemenea, 33 la sută dintre persoanele care au completat chestionarul cred că semnalele de alarmă pentru cazurile de urgenţă nu sunt accesibile persoanelor cu dizabilităţi, iar 49 la sută consideră că procedurile de rigoare pentru aceste situaţii nu sunt afişate în locuri vizibile.

Pe de altă parte, aproximativ 70 la sută dintre participanţii la studiu au afirmat că spaţiile publice sunt bine luminate şi au căi de acces spaţioase, cum ar fi coridoarele, potrivite pentru traficul lejer al unui scaun cu rotile, iar aproape jumătate dintre locaţiile analizate au zone de parcare dedicate persoanelor cu dizabilităţi.

"Promovarea diversităţii este una dintre priorităţile noastre, ce include şi sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi. De exemplu, anul acesta le-am dedicat evenimentul de aniversare a Zilei Naţionale a Marii Britanii la Bucureşti. Cred cu tărie că proiectele pe care le dezvoltăm, în parteneriat cu autorităţile româneşti, cu societatea civilă şi mass-media, vor contribui la îmbunătăţirea situaţiei persoanelor dezavantajate", a declarat ambasadorul britanic, Robin Barnett.

Studiul, realizat în perioada 1-15 septembrie, face parte dintr-o campanie de comunicare în mediul online dedicată persoanelor cu dizabilităţi şi evaluează calitatea accesului în spaţiile publice din Bucureşti şi din ţară, aproximativ 550 de persoane răspunzând chestionarului online şi peste 1.000 alăturându-se acestei cauze.

Rezultatele sondajului vor fi trimise de Ambasada Marii Britanii către autorităţile române cu competenţe în acest domeniu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii vor mai multe facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi ce folosesc transportul în comun.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii vor mai multe facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi ce folosesc transportul în comun0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei