Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

OMS: Gripa A H1N1 a provocat moartea a aproape 3.500 de persoane

Vineri, 18 Septembrie 2009 (15:54:18)

Virusul gripei A H1N1 a provocat moartea a cel puţin 3.486 de persoane în întreaga lume, a anunţat, vineri, un purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de AFP.

Precedentul bilanţ, publicat săptămâna trecută, preciza că virusul a provocat, de la apariţia sa, în perioada martie - aprilie, 3.205 de decese.

În total, OMS a înregistrat 296.471 de cazuri confirmate de analize de laborator, însă numărul real al îmbolnăvirilor este cu mult mai mare, deoarece ţările cel mai grav afectate nu mai efectuează analize sistematice.

În urmă cu o săptămână, OMS anunţa că închiderea şcolilor pentru a stopa răspândirii gripei A H1N1 este eficientă mai ales la început de epidemie, înainte ca 1 la sută din populaţie să fie afectată.

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat, în 9 septembrie, că România va demara campania de vaccinare împotriva virusului AH1N1 la începutul lunii decembrie. Potrivit Ministerului Sănătăţii, principalele categorii de populaţie care vor fi vaccinate sunt cadrele medicale, personalul din serviciilor esenţiale, copiii din sistemul de învăţământ şi gravidele.

Comitetul de Coordonare şi Acţiune al MS pentru noua formă de gripă pandemică a finalizat, joi, un plan special de monitorizare, prevenire şi acţiune în cazul îmbolnăvirilor cu virusul AH1N1 în unităţile de învăţământ. Strategia pe care se axează planul vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor până la demararea campaniei de vaccinare din decembrie şi acţiuni rapide pentru limitarea răspândirii virusului în şcoli pe toată durata pandemiei.

Astfel, în perioada 15-30 septembrie, fiecare şcoală va organiza întâlniri cu părinţii pentru le prezenta măsurile care trebuie respectate pentru prevenirea îmbolnăvirilor în unitatea de învăţământ, precum şi ore de dirigenţie pentru informarea şi educarea elevilor. Direcţiile de Sănătate Publică judeţene vor distribui către Inspectoratele Şcolare materiale informative pentru elevi, părinţi şi cadre didactice privind gripa şi măsuri de prevenire.

În replică, părinţii au comunicat că vor accepta vaccinarea copiilor împotriva gripei AH1N1 doar după o campanie de informare "solidă, transparentă şi profesionistă" şi după un timp de testare a noului vaccin, care să arate eficacitatea acestuia şi eventualele efecte adverse, potrivit preşedintelui (Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi) FNAP, Mihaela Gună.

"Nu putem face aprecieri despre calitatea acestui vaccin, dar cerem să fie respectate drepturile omului cu privire la informare şi libertate individuală", a susţinut Mihaela Gună, citată într-un comunicat în 13 septembrie FNAP.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului OMS: Gripa A H1N1 a provocat moartea a aproape 3.500 de persoane.
 Vizualizări articol: 503 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
OMS: Gripa A H1N1 a provocat moartea a aproape 3.500 de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei