Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Numiri anulate

110 directori şi nouă inspectori şcolari, demişi de ministrul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Funcţiile a 110 directori şi directori adjuncţi din învăţământul de stat preuniversitar sucevean şi a nouă inspectori şcolari au fost anulate, miercuri, de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, prin Ordinul 5139. Directorii erau numiţi cu delegaţie, fără concurs, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava. Potrivit Statutului cadrului didactic, inspectorul şcolar general are dreptul de face numiri cu delegaţie pentru funcţiile de director sau director adjunct al unităţilor de învăţământ.

 

Încetează detaşările

Inspectorul general al IŞJ Suceava, Petru Carcalete, ne-a spus că el va aplica legea, „pentru că acest ordin dat de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, nu poate abroga Legea Nr. 24 din 24 iulie 1995 - Legea învăţământului - cu modificările aferente şi statutul cadrului didactic”.
În ordinul ministrului Educaţiei se spune că „începând cu data intrării în vigoare a prezentului ordin, încetează toate detaşările în interesul învăţământului pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat şi pentru funcţiile de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare dispuse pentru anul 2009-2010 prin decizie a inspectoratului şcolar general”.

 

Numiri de pe liste

Din documentul transmis Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, reiese că până în data de 18 septembrie, trebuie să ajungă din teritoriu către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI) listele cu propuneri de numire a cadrelor didactice pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, respectiv pentru funcţiile de îndrumare şi control din inspectoratele şcolare avute în vedere.
„Şi asta, în condiţiile în care Guvernul, şi prin semnătura ministrului Ecaterina Andronescu, şi-a asumat răspunderea în faţa Parlamentului României pe un Pachet de legi privind educaţia naţională, care are la bază principiile descentralizării şi depolitizării”, este de părere deputatul PD-L Sanda Maria Ardeleanu.

 

„Ordin suspect, de epurare politică”

Federaţia Educaţiei Naţionale protestează faţă de decizia Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării de a anula toate numirile de directori şi inspectori cu delegaţie pentru anul şcolar 2009-2010 şi îi cere premierului Emil Boc demiterea iniţiatorului acestui ordin prin care se încalcă flagrant prevederile legilor în vigoare.
„Pretextând verificarea corectitudinii şi legalităţii numirilor în funcţie, doamna ministru solicită în regim de urgenţă inspectoratelor şcolare propunerile pentru funcţiile de conducere, îndrumare şi control. Graba cu care ministrul Ecaterina Andronescu vrea să facă această verificare este mai mult decât suspectă, încălcând orice principiu al descentralizării şi al autonomiei. În plus, acest ordin produce efecte retroactive anulând, prin articolul 3, alin.2, orice alte prevederi legale. Această măsură este de fapt una de epurare politică prin care se încearcă acoperirea acestor funcţii cu oameni de partid şi nu cu cei performanţi”, a declarat Constantin Ciosu, secretar general - Federaţia Educaţiei Naţionale.

 

Retragerea ordinului sau demiterea Ministrului Andronescu

Deputatul PD-L Sanda – Maria Ardeleanu şi secretarul general al Organizaţiei Judeţene Suceava a PD –L, deputatul Ioan Bălan, sunt de părere că „acest Ordin, înaintat inspectoratelor şcolare judeţene la numai o zi după asumare, încearcă să reintroducă confuzia şi haosul în sistemul de organizare şi funcţionare a învăţământului românesc. Ce vrea să demonstreze MECI prin eliberarea acestui Ordin? Un singur lucru: duplicitatea! În consecinţă, cerem retragerea imediată a prezentului ordin, în caz contrar, demiterea ministrului Educaţiei Ecaterina Andronescu”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 110 directori şi nouă inspectori şcolari, demişi de ministrul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 6385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.79/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 14 voturi
110 directori şi nouă inspectori şcolari, demişi de ministrul Educaţiei3.8514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce comic! trimis de
(18 sep 2009, 11:32:31
Petrica, Petrica, dar tu nu incalci linistit oridine de Ministru? Ai primit spaga ca sa ii pui directori si acum nu ai ce face?
2.   Pai trimis de
(18 sep 2009, 13:42:40
adevarul ca nu e corect ca un director sa fie si intr-un pardit... prea multe interese etc.... scoala ori partidu...... nu ar trebui sa aiba legatura una cu alta ...... e o lege ok ..... cui nu-i convine sa renunte la invatamant!!! pt ca din moment ce dai din gura ca nu iti convine, logic ca vrei mai mult cu partidu decat cu scoala .......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei