Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Andronescu: Voi avea o discuţie cu premierul şi îi voi explica ordinul privind directorii

Vineri, 18 Septembrie 2009 (14:02:24)

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, că va avea o discuţie cu premierul Emil Boc în care îi va explica ordinul privind numirea directorilor de şcoli, răspunzând unei întrebări referitoare la solicitarea lui Boc de a anula acest ordin, în caz contrar riscând revocarea.

Întrebată dacă se va conforma solicitării premierului de a anula ordinul, Andronescu a răspuns că mai întâi va avea o discuţie cu şeful Executivului şi îi va da explicaţii privind conţinutul acestui act.

Ministrul Educaţiei a precizat că nu a avut încă o discuţie cu premierul pe tema acestui ordin.

Andronescu a spus, la Antena 3, că, prin ordinul emis, a vrut tocmai să evite numirile pe criterii politice şi să se asigure că aceste numiri se fac strict pe criterii profesionale.

Anterior anunţului lui Boc, Ecaterina Andronescu afirmase, într-o conferinţă de presă, că singurul lucru pe care şi-l reproşează este că nu a explicat actul referitor la numirea directorilor.

Premierul Emil Boc a anunţat, vineri, că i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să anuleze ordinul care îi conferă acesteia dreptul de a schimba directorii de şcoli, avertizând că dacă ordinul va fi aplicat, atunci ministrul va fi schimbat din funcţie.

Şeful Guvernului a arătat că a avut cu ministrul Educaţiei o discuţie telefonică în care i-a cerut să retragă acest ordin şi că a fost asigurat că noua prevedere nu va fi pusă în aplicare.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a emis un ordin care abrogă prevederile Legii statului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari generali să facă detaşări pentru funcţiile de conducere, noii directori urmând să fie numiţi prin ordin de ministru, la propunerea inspectoratelor.

Ordinul, emis miercuri de Andronescu, prevede încetarea numirilor cu delegaţie a directorilor de şcoli, care erau făcute de inspectorii şcolari generali.

Potrivit Ordinului MECI nr 5139/16.09.2009, "detaşarea în interesul învăţământului pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat neocupate prin concurs se realizează prin ordin al ministrului Educaţiei, Cerecetării şi Inovării, la propunerea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar".

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus, joi, pentru MEDIAFAX, că prin ordinul care abrogă prevederile Legii statutului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari să facă detaşări pentru funcţiile de conducere a vrut să se "asigure" că numirile directorilor nu sunt făcute politic.

Potrivit ministrului Ecaterina Andronescu, funcţiile de director erau ocupate prin concurs. În cazul în care, în urma concursului, posturile rămâneau vacante, numirile se făceau prin delegaţie până la organizarea concursului.

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a anunţat, joi, că îi cere premierului Emil Boc revocarea din funcţie a Ecaterinei Andronescu, dacă aceasta nu retrage ordinul privind numirea directorilor din învăţământului preuniversitar de către ministrul Educaţiei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Andronescu: Voi avea o discuţie cu premierul şi îi voi explica ordinul privind directorii.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Andronescu: Voi avea o discuţie cu premierul şi îi voi explica ordinul privind directorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei