Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FSLI reclamă eliminarea prin legea unică a sporurilor şi indemnizaţiilor pentru personalul didactic

Vineri, 18 Septembrie 2009 (15:53:11)

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) reclamă faptul prevederile articolului 49 din legea salarizării unice, pentru care Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea în Parlament, elimină sporurile, indemnizaţiile şi premiile pentru personalul didactic.

"Astfel, potrivit art. 49 din Legea de salarizare unitară, la trei zile de la data publicării acesteia în Monitorul Oficial al României nu se mai acordă sporurile, indemnizaţiile şi premiile care li se cuveneau tuturor categoriilor de personal din învăţământ potrivit Statutului personalului didactic şi legislaţiei în vigoare. Prin această măsură, veniturile salariale ale personalului din învăţământ se diminuează în perioada următoare cu peste 45%", atrage atenţia FSLI, vineri, într-un comunicat.

Potrivit articolului 49 din proiectul Legii salarizării unitare, la trei zile de la data publicării legii în Monitorul Oficial se abrogă mai multe articole din Legea nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificările şi completările ulterioare.

Aceste articole fac referire la indemnizaţia pentru personalul didactic care are reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau în localităţi izolate, gradaţia de merit, salariul de merit, sporul de stabilitate, sporul pentru suprasolicitare neuropsihică, indemnizaţiile pentru personalul de conducere, de îndrumare şi de control şi alte stimulente prevăzute în contractul colectiv de muncă.

FSLI ameninţă cu declanşarea oricăror forme de protest pentru a determina clasa politică să elimine aceste prevederi din legea de salarizare unică pentru bugetari.

"Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că această decizie luată de Guvernul Boc este de neacceptat şi vom recurge la orice formă de protest prin care să determinăm clasa politică să elimine din textul legii de salarizare prevederile prin care sunt grav afectate veniturile personalului din învăţământ. Este o măsură aberantă care vine în completarea celei de poziţionare jignitoare a funcţiilor din învăţământ în partea inferioară a grilei de salarizare", a declarat Aurel Cornea, preşedintele FSLI.

Guvernul şi-a angajat răspunderea, marţi, asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară a personalului bugetar şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, în trei şedinţe comune succesive ale celor două Camere ale Parlamentului.

Legea salarizării unitare nemulţumeşte anumite categorii de personal, deoarece taie din privilegii şi readuce echilibrul şi echitatea într-un sistem haotic şi discreţionar, caracterizat de legi speciale aprobate în funcţie de diferite interese, a declarat, marţi, în Parlament, premierul Emil Boc.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FSLI reclamă eliminarea prin legea unică a sporurilor şi indemnizaţiilor pentru personalul didactic.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
FSLI reclamă eliminarea prin legea unică a sporurilor şi indemnizaţiilor pentru personalul didactic0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei