Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Suceava va fi construită o centrală termică nouă

Vineri, 18 Septembrie 2009 (18:35:24)

În municipiul Suceava ar urma să se construiască o centrală termică nouă, a anunţat, astăzi, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu. El a precizat că în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Local Suceava va fi supus aprobării un proiect care prevede reactualizarea strategiei de participare la capitalul privat al societăţii de termoficare Termica SA.
„Aşa cum se ştie, noi am avut o strategie care nu a dat roade, respectiv ideea de a privatiza în totalitate Termica. Reactualizarea strategiei va consta în faptul că îi împuternicim pe cei de la Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Termica SA, să putem construi o centrală dimensionată la necesităţile populaţiei în ceea ce priveşte energia termică”, a spus Lungu.
El a arătat că viitoarea centrală termică va trebui să producă minim 200.000 gigacalorii pe an, astfel încât să asigure necesarul de agent termic pentru întreg municipiul. Primarul Sucevei a precizat că în momentul de faţă nu s-a stabilit ce combustibil urmează a se folosi pentru noua centrală termică, însă municipalitatea ia în calcul şi utilizarea biomasei.
„Noi am mai avut discuţii pe această temă, şi la prima vedere este o variantă avantajoasă, numai că este o problemă de capacitate. Trebuie să fim siguri că printr-o centrală pe biomasă se pot asigura în municipiul Suceava minim 200.000 de gigacalorii pe an, mai ales în perioada de iarnă, de vârf. Este posibil să facem centrala pe biomasă şi pe gaz metan, sau altă sursă de combustibil, gen păcură”, a mai explicat Ion Lungu.

Pe de altă parte, Ion Lungu a dat asigurări că începând cu data de 15 octombrie 2009 va fi reluată furnizarea apei calde în municipiul Suceava. El a spus că acest lucru se va întâmpla „în orice condiţii”, iar în funcţie de modul în care se finalizează şi celelalte lucrări de termoficare, se va furniza şi căldură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În Suceava va fi construită o centrală termică nouă.
 Vizualizări articol: 810 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În Suceava va fi construită o centrală termică nouă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hmmm trimis de
(19 sep 2009, 10:10:13
dupa poza lui lungu as zice ca se gandeste ,,bani, bani bani bani bani bani bani ...... bani etc "laughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei