Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 sep 2009 - Anul XIV, nr. 219 (4205)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: E corect că Guvernul a stabilit standarde de costuri pentru funcţionarii administraţiilor

Vineri, 18 Septembrie 2009 (18:28:34)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri, că prin introducerea standardelor de costuri în administraţiile locale se urmăreşte optimizarea funcţionării acestora şi că, după trecerea crizei, creşterea economică va fi mai bine valorificată dacă administraţiile sunt dimensionate corect.

"Criza economică nu iartă pe nimeni. Şi din acest punct de vedere, în mod categoric, administraţia locală e una dintre structurile care trebuie să se adapteze crizei, nu atât din punct de vedere al producţiei, cât din punct de vedere al funcţionării. Cred că este corectă abordarea Guvernului de a stabili standarde de costuri pentru funcţionarii administraţiilor", a declarat, la o întâlnire cu aleşii locali din judeţul Dâmboviţa, Traian Băsescu.

Şeful statului a susţinut că nu este posibil ca o comună cu 5.000 de locuitori să aibă, de exemplu, 12 funcţionari, şi o alta cu acelaşi număr de cetăţeni să aibă 96 de funcţionari.

"E clar că undeva, ceva e în neregulă. E clar că, respectând autonomia locală, având în vedere că sunt bani de la buget, din taxele populaţiei, lucrurile trebuie optimizate şi cred că asta ne-a ajutat să învăţăm că optimizarea costurilor este un act esenţial. Dacă până la trecerea crizei vom avea administraţiile ajustate şi dimensionate corect cu misiunea pe care o au, cu certitudine vor valorifica mult mai bine momentele de creştere economică", le-a spus preşedintele Băsescu, aleşilor locali din Dâmboviţa.

În ceea ce priveşte descentralizarea administraţiilor locale, Băsescu a afirmat că "lucrurile au început să se mişte" şi că marea confruntare a administraţiilor locale o reprezintă şcoala.

"Deja legea este în Parlament, Guvernul şi-a asumat răspunderea. Dacă nici astăzi nu se depune moţiune de cenzură, aveţi şcolile în responsabilitate", a adăugat şeful statului, precizând că reprezentanţii administraţiilor locale nu vor avea în grijă salarizarea profesorilor, aceasta fiind asigurată de la Consiliul Local.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: E corect că Guvernul a stabilit standarde de costuri pentru funcţionarii administraţiilor.
 Vizualizări articol: 789 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: E corect că Guvernul a stabilit standarde de costuri pentru funcţionarii administraţiilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei