Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Plăcintă: Descentralizarea este esenţială pentru Guvern, dacă nu o face acum nu cred că se mai face

Miercuri, 16 Septembrie 2009 (16:58:06)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Sorina Plăcintă, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că descentralizarea este esenţială pentru actualul Guvern şi că dacă nu va reuşi acum să facă acest lucru s-ar putea ca el să nu se mai întâmple vreodată.

Sorina Plăcintă a precizat că Ministerul Tineretului şi Sportului va începe descentralizarea la nivelul direcţiilor judeţene de tineret şi a centrelor de agrement, iar preluarea cluburilor sportive şi descentralizarea lor se va face treptat.

Descentralizarea activităţii unor cluburi sportive şi a patrimoniului de interes local administrat de direcţiile pentru sport judeţene şi a cluburilor sportive se va face progresiv, fără să afecteze activitatea sportivă de performanţă, potrivit unui proiect de act normativ care a fost pus în dezbatere publică în 3 august.

Potrivit proiectului de act normativ, preluarea activităţilor şi a patrimoniului de interes local se va realiza progresiv, la solicitarea autorităţilor publice judeţene sau locale avâdu-se în vedere atât obiectivele Programului de Guvernare, cât şi recomandările Comisiei Europene şi prevederile din Cartea albă privind sportul, în aşa fel încât să nu se perturbe activităţile sportive de performanţă.

După finalizarea procesului de descentralizare, baza materială sportivă a direcţiilor pentru sport judeţene şi cea administrată în prezent de cluburile sportive, precum şi centrele de agrement vor trece în administrarea consiliilor judeţene sau locale, respectând anumite cerinţe.

Astfel, consiliile judeţene sau locale vor avea obligaţia să menţină destinaţia imobilelor pentru desfăşurarea activităţilor de educaţie fizică şi sport, să efectueze lucrări de întreţinere şi modernizare a bazei sportive preluate, să respecte programul de desfăşurare a acţiunilor prevăzute în calendarul competiţional intern si internaţional şi să asigure folosirea cu titlu gratuit a imobilelor, pentru desfăşurarea acţiunilor menţionate.

De asemenea, autorităţile locale vor fi obligate să asigure finanţarea în următorii ani cel puţin la nivelul anului 2009.

La finalul procesului de descentralizare, vor fi înfiinţate în subordinea MTS opt inspectorate regionale pentru tineret şi sport, direcţiile judeţene pentru tineret şi cele pentru sport urmând a fi preluate, împreună cu personalul angajat, în subordinea autorităţilor publice judeţene.

Prin intermediul inspectoratelor regionale pentru tineret şi sport, MTS va implementa politica guvernamentală în domeniul tineretului şi sportului la nivel local şi va exercita rolul de supraveghere şi control în acest domeniu.

În prezent, MTS are în subordine direcţiile judeţene pentru tineret, direcţiile judeţene pentru sport, cluburile sportive municipale, precum şi alte instituţii cu personalitate juridică proprie. Prin intermediul lor, MTS administrează baza materială pentru sport şi centre de agrement.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăcintă: Descentralizarea este esenţială pentru Guvern, dacă nu o face acum nu cred că se mai face.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plăcintă: Descentralizarea este esenţială pentru Guvern, dacă nu o face acum nu cred că se mai face0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei