Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Culturii reia campania pentru patrimoniu "Omul dărâmă locul"

Miercuri, 16 Septembrie 2009 (18:25:28)

Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional (MCCPN) reia campania pentru patrimoniu "Omul dărâmă locul" - derulată şi în perioada 17 iunie-3 iulie -, începând de joi, când va fi vernisată o expoziţie la Universitatea de Arhitectură "Ion Mincu", şi până pe 5 octombrie, anunţă ministerul.

Campania "Omul dărâmă locul" a fost lansată în vara acestui an cu scopul de a schimba percepţia publică asupra patrimoniului construit şi va fi reluată, de joi, când are loc, de la ora 17.00, vernisajul expoziţiei "Priviri intersectate asupra patrimoniului românesc", la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" din Capitală, în prezenţa ministrului Culturii, Theodor Paleologu, precum şi a ambasadorului Franţei, Henri Paul. Expoziţia reprezintă un proiect comun al Universităţii "Ion Mincu" şi al Ecole de Chaillot din Paris.

De asemenea, pe 22 septembrie va avea loc un marş al bicicletelor, eveniment intitulat "O zi fără maşina mea... în oraşul meu", realizat de Asociaţia "Bate şaua să priceapă iapă". Plecarea va avea loc la ora 18.00, din Piaţa Revoluţiei, iar sosirea, la ora 20.00, la Teatrul de Vară din Parcul Herăstrău.

Pe 28 septembrie, la ora 18.00, la Clubul Ţăranului din incinta Muzeului Ţăranului Român, va avea loc dezbaterea "Târgul Moşilor şi Oborul de Vite - Tradiţii Negustoreşti", cu participarea istoricului Adrian Majuru, a lui Mircea Gheorghiu, preşedintele Asociaţiei "Frontul Negustoresc Obor", Bogdan Iancu, cercetător la Muzeul Ţăranului Român, Liviu Chelcea, director al Centrului de Cercetare şi Studii în Domeniul Culturii, şi Emanuel Vasiliu, realizator al filmului documentar "Piaţa Obor nu va dispărea niciodată", care va fi, de altfel, proiectat în deschiderea dezbaterii.

Totodată, expoziţia fotografică "Patrimoniul construit al Aradului, încotro?" va avea loc, pe 29 septembrie, de la ora 18.00, la sediul Cafepedia din strada Str. Pictor Verona, nr. 3. Evenimentul este organizat cu sprijinul Asociaţiei Pro-Urbe (Arad). În cadrul evenimentului vor fi prezenţi Theodor Paleologu, Samuel Caba, directorul Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a Judeţului Arad şi reprezentanţi ai Liceului de Artă "Sabin Drăgoi" din Arad.

O altă expoziţie fotografică, "Bucureştiul ne-iubit - Privire de artist asupra unui oraş în pericol", va fi vernisată pe 30 septembrie, de la ora 19.00, la Palatul Kalinderu, în prezenţa lui Theodor Paleolou, Henri Paul şi Ferrante Ferranti, organizatorul workshop-ului fotografic "Bucureştiul ne-iubit".

Ultimul eveniment din campanie, "Refugiat în oraşul tău", va avea loc pe 5 octombrie, de la ora 19.00, la Ateneul Român. În prima parte a evenimentului - "Bucureştiul în cinci acte şi jumătate", vor fi evidenţiate condiţiile de care depinde obţinerea statutului de "refugiat în propriul oraş", prin prezentările unor personalităţi publice şi reprezentanţi ai Asociaţiilor din cadrul Platformei "Împreună pentru un oraş mai bun". Vor urma prezentarea unui proiect audio-video, intitulat "Unknown identity sharing" şi realizat de Naste Dorel, Codin Orăşeanu şi Horaţiu Şerbănescu, în colaborare cu Romanian Piano Trio, şi un recital susţinut de ansamblul Romanian Piano Trio, format din Alexandru Tomescu, Horia Mihail şi Răzvan Suma.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Culturii reia campania pentru patrimoniu \"Omul dărâmă locul\".
 Vizualizări articol: 754 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Culturii reia campania pentru patrimoniu \"Omul dărâmă locul\"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei