Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Singura raţiune pentru care PDL ar vota moţiunea este planul lui Băsescu de a scăpa de PSD

Miercuri, 16 Septembrie 2009 (17:33:56)

Liderul PSD Mircea Geoană consideră că singura raţiune pentru care unii parlamentari PDL ar vota moţiunea de cenzură anunţată de PNL şi UDMR ar fi aceea de a pune în practică un pretins plan al preşedintelui Băsescu de a elimina PSD de la guvernare şi a-l schimba pe Emil Boc din fruntea Guvernului.

Geoană a declarat, miercuri, că pe fondul "unei situaţii economice extrem de grave" o eventuală criză politică ar reprezenta "un gest de maximă iresponsabilitate".

Liderul PSD a afirmat că ar exista "un risc" ca moţiunea de cenzură să fie votată de parlamentari ai partidelor de la putere şi a spus că, din informaţiile lui, riscul ar proveni "din altă parte" decât PSD, întrucât parlamentarii social-democraţi "nu vor intra într-un joc de-a moţiune de cenzură".

În acest sens, Geoană a vorbit de un pretins plan al preşedintelui Traian Băsescu de a înlătura PSD de la guvernare şi de a-l schimba pe Emil Boc din funcţia de prim-ministru.

Liderul PSD a afirmat că, în timp ce pentru opoziţia PNL-UDMR ar fi "nefiresc" să nu se exprime după ce Guvernul "şi-a asumat răspunderea de o manieră brutală" pe trei legi " atât de vaste", partidele coaliţiei guevrnamentale şi-ar asuma "un risc politic de neacceptat" dacă ar vota moţiunea de cenzură în contextul agravării riscului de ţară, al degradării situaţiei sociale.

"Dacă cineva vrea să se joace cu acest moment să o facă, dar să fim bine înţeleşi că, în acest moment, un guvern care nu merge grozav reprezintă un element de stabilitate minimă pe care trebuie să îl conservăm măcar până la alegerile prezidenţiale", a afirmat Geoană.

El a făcut referire la unele zvonuri care circulă în media, despre posibilitatea ca parlamentari PDL să voteze moţiunea de cenzură anunţată de PNL şi UDMR pentru a determina schimbarea guvernului PDL-PSD cu unul minoritar PDL.

"Singura raţiune ca această moţiune de cenzură să fie votată de parlamentari de la PDL este continuarea planului lui Traian Băsescu de a scăpa de PSD de la guvernare şi de Emil Boc de la conducerea guvernului. Deci, dacă planul acesta continuă, dincolo de discursul pacifist de ieri (marţi - n.r.) din Parlament, nu cred că cineva se mai îndoieşte că, pentru planul lui Traian Băsescu de a elimina PSD de la guvernare şi de a scăpa de Emil Boc, acum este momentul în care se va încerca acest lucru", a spus Geoană.

Întrebat dacă există şi eventuali parlamentari PSD care ar semna sau ar vota moţiunea de cenzură anunţată de PNL şi de UDMR, Geoană a spus că o asemenea ipoteză ar fi "nefirească" şi a sugerat că un astfel de risc vine "din altă parte".

"Suntem într-o coaliţie care nu este cea mai mare fericire pentru noi, într-o guvernare care nu este cea mai mare fericire pentru români, dar de aici până la a semna o moţiune a opoziţiei este o distanţă foarte mare. Parlamentarii PSD şi PC nu vor intra într-un joc de-a moţiunea de cenzură. Dacă există un risc, este din altă parte, sper să mă înşel", a declarat Geoană.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că liberalii vor înainta Parlamentului, alături de parlamentarii UDMR, o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc pentru Legea salarizării unitare, adoptată de Legislativ prin angajarea răspunderii.

Liderul UDMR Marko Bela a declarat, marţi, că împreună cu liberalii, ar putea depune moţiunea de cenzură joi.

Potrivit Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. PNL şi UDMR au împreună 121 de parlamentari, din totalul de 471.

Guvernul este demis dacă moţiunea de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea proiectului de lege, a fost votată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Singura raţiune pentru care PDL ar vota moţiunea este planul lui Băsescu de a scăpa de PSD.
 Vizualizări articol: 625 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Singura raţiune pentru care PDL ar vota moţiunea este planul lui Băsescu de a scăpa de PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei