Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitrea: PSD a acceptat "şantajul" angajării răspunderii, decizia trebuie asumată bărbăteşte

Miercuri, 16 Septembrie 2009 (16:56:41)

Senatorul PSD Miron Mitrea afirmă, pe blog, că, din moment ce social-democraţii au decis să rămână la guvernare "cu orice preţ", "s-a acceptat, până la urmă, un şantaj al adoptării prin asumare", apreciind că acest joc politic trebuie asumat "bărbăteşte", "nu să te vaiţi că n-ai avut ce face".

"PSD avea de ales între două soluţii, ieşim de la guvernare şi nu acceptăm asumarea răspunderii sau rămânem la guvernare şi acceptăm căluşul pus…S-a încercat la un moment dat să se impună un alt calendar, nu s-a acceptat. Din moment ce am decis să rămânem la guvernare cu orice preţ, din motive pe care le putem discuta o mie de ani, sigur că s-a acceptat, până la urmă, un şantaj al adoptării prin asumare", scrie Mitrea pe blog, reproducând afirmaţiile făcute, marţi seară, la Realitatea TV.

El îşi explică declaraţia, precizând că nu a menţionat chestiunea cu şantajul ca să justifice în vreun fel poziţia PSD. Mitrea apreciază că, "până la urmă, când accepţi şantajul, nu eşti mai puţin condamnabil decât atunci când îl foloseşti ca să obţii ceva".

"Să nu facem pe sfinţii, atât noi, cât şi celelalte partide ştim că şantajul politic s-a folosit şi încă se foloseşte cu succes atât în România, cât şi în alte ţări, cu democraţii mai avansate. Asta este politica, o afacere de multe ori murdară. Ceea ce am vrut eu să întăresc în emisiune a fost ideea că, dacă accepţi un anume joc politic, trebuie să ţi-l asumi bărbăteşte, nu să te vaiţi după aceea că n-ai avut ce face. Ai avut ce face, puteai să accepţi sau să nu accepţi. Ai evaluat toate consecinţele şi ai luat o decizie. Fii bărbat şi asumă-ţi-o!", scrie Miron Mitrea.

El se întreabă "de ce a ajuns PSD în această situaţie neplăcută".

"La intrebarea asta va trebui să răspundem cu toţii, în faţa membrilor noştri de partid", îşi încheie Miron Mitrea postarea de pe blog.

Guvernul şi-a asumat, marţi, răspunderea în Parlament pentru legea salarizării unitare, legile educaţiei şi legea restructurării agenţiilor. Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat, marţi, după întâlnirea cu grupurile social-democrate şi înaintea şedinţei Camerelor reunite, că angajarea răspunderii de către Guvern este un gest nechibzuit, dictat de Traian Băsescu, din motivaţie electoralistă. Potrivit lui Geoană, se urmăreşte forţarea ieşirii din Guvern a PSD de către Traian Băsescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitrea: PSD a acceptat \"şantajul\" angajării răspunderii, decizia trebuie asumată bărbăteşte.
 Vizualizări articol: 477 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitrea: PSD a acceptat \"şantajul\" angajării răspunderii, decizia trebuie asumată bărbăteşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei