Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Philip Morris: Preţul minim la ţigări va ajunge la 7,1 lei/pachet în 2010, de la 6,4 lei în prezent

Miercuri, 16 Septembrie 2009 (14:58:27)

Preţul minim al unui pachet de ţigări va ajunge anul viitor, după creşterea accizelor, la 7,1 lei, faţă de 6,4 lei în prezent, şi la 12,4 lei în 2016, a declarat, miercuri, Philip Gambaccini, director fiscal affairs la producătorul de ţigarate Philip Morris International.

Gambaccini a afirmat, la un seminar privind impozitarea produselor din tutun, că accizele cresc cu un ritm prea accelerat, în acest an având deja loc două majorări, în aprilie şi septembrie.

Potrivit reprezentantului Philip Morris, creşterea accizelor încurajează dezvoltarea pieţei negre, mai ales dacă în ţările din zonă ţigările sunt cu mult mai ieftine.

Astfel, preţul mediu al unui pachet de ţigări este de 1,53 euro în România, de 0,3 euro în Republica Moldova şi de 0,27 euro în Ucraina.

"Estimăm o creştere a volumului vânzărilor de ţigări ilicite, pentru care nu se plătesc taxe", a spus Gambaccini.

El a menţionat că majorarea accizelor în mai multe state europene nu a condus nici la creşterea încasărilor bugetare, dar nici la scăderea incidenţei fumatului, ci la dezvoltarea pieţei negre.

Peter Imre, director corporate affairs la Philip Morris România, a declarat că orice majorare de preţ la ţigări afectează inflaţia.

"Valoarea de 1,5 - 1,6 miliarde de euro, reprezentând accizele la ţigări plătite într-un an, sunt plătite de cei şapte milioane de fumători, din bugetele familiilor. Cred că banii aceştia ar trebui trataţi cu mai mult respect", a spus Imre.

El a vorbit şi despre ideea unei eventuale retrageri a Philip Morris din România, în cazul în care vânzările la negru vor ocupa un segment important din piaţă.

"Nimic nu obligă o companie să stea aici, dacă guvernul nu ne ajută", a afirmat Imre.

Guvernul a decis în martie, printr-o ordonanţă de urgenţă, majorarea accizei totale la tutun cu 14 euro în acest an, respectiv o suplimentare cu 7 euro de la 1 aprilie, la 57 euro/1.000 de ţigarete, urmată de o creştere tot cu şapte euro începând cu 1 septembrie, când taxa a ajuns la 64 euro/1000 de ţigarete.

Potrivit unui ordin din această vară al ministrului Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, nivelul accizei minime pentru ţigarete în perioada 1 septembrie - 31 decembrie 2009 inclusiv este de 58,24 euro/1.000 de ţigarete, respectiv 217,61 lei/1.000 de ţigarete.

Acciza minimă reprezintă 91% din acciza totală, de 64 de euro, compusă dintr-o acciză specifică, de 39,92 euro/1.000 de ţigarete, şi o acciză ad valorem de 23% din preţul maxim de comercializare cu amănuntul a celor mai bine vândute produse.

Potrivit noului calendar aprobat de Guvern, acciza totală la ţigarete va creşte cu 10 euro/ 1.000 de ţigarete începând cu 2010, ceea ce în opinia marilor producători va duce la o majorare a preţurilor în medie cu un leu/pachet.

În România, Philip Morris International are o fabrică la Otopeni şi exportă în principal în UE, în state precum Italia, Polonia şi Cehia, precum şi în Africa.

British American Tobacco, Philip Morris International şi Japan Tobacco International deţin peste 95% din piaţa ţigărilor şi produselor din tutun din România.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Philip Morris: Preţul minim la ţigări va ajunge la 7,1 lei/pachet în 2010, de la 6,4 lei în prezent.
 Vizualizări articol: 612 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Philip Morris: Preţul minim la ţigări va ajunge la 7,1 lei/pachet în 2010, de la 6,4 lei în prezent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei