Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

În Pasul Gutâi

Banii pentru pensionarii din Maramureş, furaţi în urma unui atac

O maşină de transport valori a fost atacată, ieri dimineaţă, într-o zonă izolată din Pasul Gutâi, de către mai multe persoane care au furat suma de 280.000 de lei, precum şi armele angajaţilor firmei căreia îi aparţine autovehiculul.
Şeful Poliţiei Judeţene Maramureş, Ioan Isac, a declarat, ieri, că autorii jafului ar putea fi cetăţeni români de etnie ucraineană, fiind puţin probabil ca cetăţeni ucraineni să fi mers în Maramureş pentru un jaf.
Potrivit lui Isac, este puţin probabil ca nişte cetăţeni ucraineni să fi mers în Maramureş pentru a comite o asemenea faptă, astfel încât anchetatorii merg pe varianta că printre atacatori s-ar putea afla persoane din această etnie.
Şeful IPJ Maramureş a spus că presupunerea că atacatorii ar fi cetăţeni ucraineni a apărut după ce mai mulţi martori au indicat că una dintre persoanele implicate în jaful armat vorbea stâlcit româneşte.
Potrivit sursei citate, atacatorii nu au putut părăsi România pentru că la foarte scurt timp după comiterea faptei poliţiştii au luat legătura cu poliţiile de frontieră din Maramureş şi Satu Mare şi le-au pus în alertă.
De asemenea, despre incident au fost sesizaţi şi poliţiştii din judeţele limitrofe Maramureşului, respectiv Suceava, Bistriţa Năsăud, Sălaj şi Satu Mare.

 

Jaf ca-n filme

Trei maşini care ar fi fost folosite de autorii jafului au fost găsite de poliţişti, două dintre ele fiind duse, alături de maşina atacată, la sediul Poliţiei Maramureş, pentru a fi analizate.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Maramureş, Voichiţa Zehan, a declarat că atacatorii au folosit trei maşini - un Volkswagen, un Fiat şi un autoturism de teren Mitsubishi.
În urma verificărilor, s-a stabilit că autoturismele erau reclamate ca fiind furate, acestea fiind examinate în prezent de către specialiştii criminalişti.
Zehan a afirmat că atacatorii au plecat cu o altă maşină de la locul faptei.
Într-unul din autoturisme au fost găsiţi 40.000 de lei din suma furată.
Şeful Poliţiei Judeţene Maramureş, Ioan Isac, a declarat că cei trei angajaţi ai firmei G4S, căreia îi aparţinea maşina de valori jefuită ieri, vor fi cercetaţi pentru neglijenţă în serviciu, întrucât nu au respectat protocolul impus celor care transportă valori şi au oprit la semnalul atacatorilor.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Raluca Seucan, a declarat că în maşina de transport valori, care circula pe DN 18, erau un şofer şi doi însoţitori şi că autovehiculul nu avea şi un echipaj de însoţire, aşa cum prevăd normele în vigoare. La un moment dat, maşina a fost depăşită de un autoturism, din care o persoană ar fi semnalizat cu un baston reflectorizant să oprească, iar apoi i-ar fi ameninţat cu armele pe angajaţii aflaţi în maşina de transport valori.
Seucan a spus că atacatorii au simulat un control în trafic, iar când şoferul a coborât din maşină, unul dintre atacatori a urcat la volan şi a mers pe un drum lăturalnic, unde angajaţii din maşina de valori au fost dezarmaţi. Atacatorii le-au luat acestora armele, dar şi toţi banii aflaţi în maşina de transport valori. Ulterior, atacatorii i-au încuiat pe cei trei în maşină, ei fiind eliberaţi de poliţişti după circa trei ore şi audiaţi la sediul Poliţiei.

 

Bani de pensii pentru oficiile poştale din Maramureş

Reprezentanţii firmei G4S susţin că cei trei angajaţi au fost nevoiţi să oprească pentru că ambele sensuri erau blocate de două autoturisme, lăsând impresia unui accident, iar pe marginea drumului era un Jeep inscripţionat cu însemnele Poliţiei.
O parte din banii aflaţi în maşina de transport valori atacată erau destinaţi aprovizionării a peste 40 de subunităţi poştale din judeţul Maramureş, Poşta precizând că sumele erau asigurate şi că a luat măsuri pentru plata pensiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Banii pentru pensionarii din Maramureş, furaţi în urma unui atac .
 Vizualizări articol: 817 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Banii pentru pensionarii din Maramureş, furaţi în urma unui atac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei