Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reacţii

Flutur a cerut turnarea urgentă a unui nou covor asfaltic pe Mestecăniş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut firmei care a modernizat DN 17, pe porţiunea de pe Mestecăniş, să toarne urgent un nou covor asfaltic, situaţia din zonă privind siguranţa traficului rutier fiind alarmantă.
După cum am prezentat ieri, în exclusivitate în cotidianul nostru, un raport al poliţiei reliefează faptul că, în ultimele cinci luni, pe Mestecăniş s-au produs 49 de accidente rutiere, cauza principală fiind calitatea asfaltului proaspăt turnat, care nu conferă deloc aderenţă pe umezeală.
De altfel, Gheorghe Flutur a semnalat pericolul de pe Mestecăniş încă de luna trecută, după ce a trecut cu o maşină prin zonă. La acea vreme el a relatat faptul că, în timpul unei deplasări pe ploaie pe care a făcut-o la Vatra Dornei, a văzut cum un autoturism care rula în faţa lui a derapat şi a căzut de la o înălţime de 11 metri de pe şosea. Un alt şofer, a declarat acesta, care a încercat să oprească pentru a vedea ce s-a întâmplat, a derapat, de asemenea, dar, spre norocul lui, nu a ieşit de pe carosabil.
Statistica poliţiei vine să confirme pericolul din zonă.
„Am trimis o sesizare la Compania de Drumuri Naţionale şi am luat legătura cu cei de la Mochlos (n.r. - firma care a efectuat modernizări în zonă) cerându-le să toarne un nou covor asfaltic în timp cât mai scurt”, a explicat preşedintele CJ Suceava, subliniind că demersurile sale au fost făcute şi înainte ca poliţia să tragă, la rândul său, un semnal de alarmă privind pericolul foarte mare din zonă.

 

Semnalizări rutiere suplimentare, soluţie temporară

Până când acest lucru se va concretiza, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava a cerut firmei constructoare să monteze indicatoare rutiere suplimentare, care să avertizeze şoferii despre pericolul din curbe şi despre drumul alunecos, amenajările fiind deja realizate în parte.
Statistica arată că, de pe 1 aprilie şi până săptămâna trecută, în curbele de pe serpentine s-au produs 49 de accidente, din care şapte s-au soldat cu răniţi. Dimineaţa, când se depune rouă, ori atunci când cad precipitaţii, covorul asfaltic devine foarte lucios, o peliculă cu aspect uleios scăzând aderenţa drumului.
Acest fapt, combinat cu imprudenţa în condus (viteza neadaptată la curbele foarte periculoase), duce cu mare uşurinţă la pierderea controlului asupra volanului, în câteva situaţii maşinile căzând în hăuri de cinci, zece sau chiar 15 metri.
Din fericire, până acum accidentele nu s-au soldat cu pierderea de vieţi omeneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a cerut turnarea urgentă a unui nou covor asfaltic pe Mestecăniş.
 Vizualizări articol: 772 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Flutur a cerut turnarea urgentă a unui nou covor asfaltic pe Mestecăniş4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(16 sep 2009, 17:32:23
Lucrarile de modernizare a DN 17 sunt de calitate indoielnica. Acolo unde ar fi trebuit sa fie 2 benzi este doar una, soseaua nu este consolitata (apar denivelari si se crapa foarte des), asfaltul este de calitate proasta (probabil ca e cel mai ieftin), nu sunt semnalizari, nu sunt paravane... etc... etc... etc.

Nu stiu de ce, dar am impresia ca respectivul drum arata exact ca si guvernarea PD-L-ului.
1.1  RE: ... trimis de
(16 sep 2009, 17:33:29
...consolidata...
2.   Pai da! trimis de
(17 sep 2009, 10:11:18
Evident...doar noi, sucevenii "traim" pe Mestecanis si nu in Suceava. Omule! Uita-te la tine in "curte" si dupa aia uitat-te pe Mestecanis. Tu stai bine mersi in CJS. Cu ce ajungi la birou? Probabil cu elicopterul, dar nu cred. Nu vezi ce situatie extrem de critica ai in Suceava? In loc sa se rezolve odata pentru totdeauna sistemul de termoficare, ei freaca menta in alta parte. Din cauza lor e paralizat tot orasul. Halal guvernare mai au si astia de la PD-L.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei