Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parlamentarii PNL nu participă la şedinţa asumării răspunderii de către Guvern

Marţi, 15 Septembrie 2009 (17:22:42)

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat, marţi, în plenul reunit al celor două Camere, că parlamentarii liberali nu vor participa la şedinţele în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe cele trei proiecte de legi, menţionând că aceştia se află în clădirea Parlamentului, lucrând la moţiuni de cenzură.

"Vă aduc la cunoştinţă, în numele parlamentarilor liberali, următoarele: având în vedere că Guvernul intenţionează în cadrul acestei şedinţe să-şi angajeze răspunderea nu aşa cum prevede şi permite Constituţia, nu pe un proiect de lege, ci pe trei pachete de legi, legiferând în trei domenii diferite, având în vedere faptul că noi am cerut în această perioadă dezbatere parlamentară şi nu procedura asumării răspunderii şi de asemenea am cerut retragerera acestor proiecte în urma reacţiilor sociale constatate din ultimele zile, având în vedere că din punctul nostru de vedere, în momentul în care ai 70% majoritate parlamentară şi nu accepţi o dezbatere parlamentară asupra unor chestiuni esenţiale privind domenii cheie ale vieţii publice şi sociale, înseamnă că nu mai accepţi în spiritul lor regulile democratice, vă aduc la cunoştinţă că parlamentarii PNL nu vor participa la această şedinţă", a spus Antonescu.

El a ţinut să le atragă atenţia parlamentarilor de la putere că programul de lucru a început cu o oră întârziere, apreciind că acesta "este la fel de bun ca programul de guvernare".

"Programul de lucru este la fel de bun ca şi programul de guvernare şi ar fi trebuit să înceapă aproape acum o oră programul de lucru", a spus senatorul PNL.

Preşedintele liberalilor a explicat de la tribuna Parlamentului că senatorii şi deputaţii liberali se află în Parlament şi lucrează la textul unei moţiuni de cenzură şi la aspectele privitoare la sesizarea Curţii Constituţionale.

Pe de altă parte, Antonescu şi-a exprimat regretul că, de Ziua Democraţiei, guvernarea Boc încalcă regulile democraţiei şi face din Parlamentul democratic "o amintire", prin gestul asumării.

"Îmi pare rău, domnule prim-ministru, domnule preşedinte al Senatului, stimaţi colegi, că e o tristă coincidenţă între faptul că azi, 15 septembrie, sub egida ONU se celebrează Ziua Democraţiei şi, în aceeaşi zi, în România anului 2009, faceţi un gest politic prin care Parlamentul democratic al acestei ţări rămâne doar o amintire", a conchis Antonescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parlamentarii PNL nu participă la şedinţa asumării răspunderii de către Guvern .
 Vizualizări articol: 526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parlamentarii PNL nu participă la şedinţa asumării răspunderii de către Guvern0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei