Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sporurile individuale limitate la 30% pentru fiecare angajat, dar Guvernul poate aproba depăşiri

Marţi, 15 Septembrie 2009 (14:47:14)

Suma sporurilor şi indemnizaţiilor individuale nu va depăşi 30% pentru fiecare angajat din sectorul bugetar, dar Guvernul poate aproba depăşiri ale acestei limite pentru anumite categorii de personal şi condiţii temporare de muncă ce impun acordarea unei plăţi suplimentare.

"Guvernul poate aproba depăşiri ale limitei pentru anumite categorii de personal şi pentru condiţii temporare de muncă ce fac necesară acordarea unei plăţi suplimentare, cu respectarea limitei de 30% pentru fiecare ordonator principal de credite", se arată în amendamentele la legea salarizării, depuse de Guevrn la Parlament şi care confirmă informaţiile transmise, sâmbătă, de MEDIAFAX.

Proiectul transmis Parlamentului prevede în forma actuală doar că suma sporurilor acordate cumulat pe total buget pentru fiecare ordonator principal de credite nu poate depăşi, în medie 30% din salariile de bază, soldele la funcţia de bază sau indemnizaţiile lunare de încadrare, după caz.

Documentul incluzând amendamentele mai stabileşte că, începând cu 1 ianuarie 2010, sporurile, acordate prin legi sau hotărâri ale Guvernului, şi indemnizaţiile de conducere care făceau parte din salariul de bază, din solde, respectiv din indemnizaţiile lunare de încadrare, se introduc în salariul de bază, în solde, respectiv în indemnizaţiile lunare de încadrare "corespunzătoare funcţiilor din luna decembrie 2009" (nu "acordate în luna decembrie 2009", ca în proiectul iniţial), atât pentru personalul de execuţie, cât şi pentru funcţiile de conducere.

"În anul 2010, personalul aflat în funcţie la 31 decembrie 2009 îşi va păstra salariul avut fără a fi afectat de măsurile de reducere a cheltuielilor de personal din luna decembrie", se mai arată în document.

Astfel, noul salariu de bază, solda la funcţia de bază sau, după caz, indemnizaţia lunară de încadrare vor fi cele corespunzătoare funcţiilor din luna decembrie (nu "din luna decembrie 2009", ca în forma iniţială), la care se adaugă sporurile care se introduc în acestea, iar sporurile rămase în afara salariului de bază, a soldei la funcţia de bază sau, după caz, la indemnizaţia lunară de încadrare se vor acorda într-un cuantum care să conducă la o valoare egală cu suma calculată pentru luna decembrie 2009.

Documentul indică totodată că prevederile articolului 20, conform căruia munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care nu se lucrează în cadrul schimbului normal de lucru se plăteşte cu un spor de 100% din salariul de bază, iar munca astfel prestată şi plătită nu se compensează şi cu timp liber corespunzător, nu se aplică în anul 2010.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sporurile individuale limitate la 30% pentru fiecare angajat, dar Guvernul poate aproba depăşiri.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sporurile individuale limitate la 30% pentru fiecare angajat, dar Guvernul poate aproba depăşiri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei