Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 sep 2009 - Anul XIV, nr. 216 (4202)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O delegaţie de o sută de sindicalişti vrea să asiste la şedinţa de asumare a răspunderii Guvernului

Marţi, 15 Septembrie 2009 (16:12:09)

O delegaţie formată din o sută de sindicalişti a intrat în clădirea Parlamentului pentru a asista la şedinţa în care Guvernul îşi va asuma răspunderea asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unică şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice.

În Parcul Izvor s-au adunat până la ora transmiterii acestei ştiri aproximativ 2.000 de sindicalişti, care îi cheamă pe parlamentari să vină şi să stea de vorbă cu ei în stradă.

Oamenii strigă "Jos Guvernul!" şi "Jos mafia!".

Protestatarii au adus două coroane de flori, o cruce şi au aprins lumânări. Pe cruce scrie "Parlamentul român născut 1990 - decedat 15.09.2009 prin asomare".

De asemenea, sindicaliştii au adus două păpuşi reprezentând doi şcolari îmbrăcaţi în uniformă specifică perioadei comuniste pe care scrie "Acesta este viitorul pregătit de politicienii României? Un stat de .... drrrrrepţi", "Un stat ne-drept".

Protestarii au bannere pe care scrie "Domnule Oprescu, vă implorăm să candidaţi, eliminaţi clanul Băsescu - PDL!", "Ceauşescu la pătrat e Băsescu la palat".

Guvernul îşi angajează răspunderea, marţi, asupra proiectelor de lege privind educaţia naţională, salarizarea unitară a personalului bugetar şi reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, în trei şedinţe comune succesive ale celor două Camere ale Parlamentului.

Executivul a acceptat puţin peste 120 de amendamente la cele trei proiecte de legi, reprezentând mai puţin de 5% din totalul celor aproximativ 2.680 de propuneri formulate de către parlamentari pentru aceste acte normative.

Pentru legea de reorganizare a agenţiilor guvernamentale şi reducerea cheltuielilor bugetare, Executivul a acceptat 34 din circa 300 de amendamente, în timp ce pentru legea de salarizare unitară în sectorul bugetar au fost aprobate 39 din cele aproximativ 780 de propuneri. În proiectul legii educaţiei naţionale au fost incluse peste 50 de amendamente dintr-un total de aproximativ 1.600 propuneri formulate de către parlamentari.

La pichetul de marţi participă membri ami multor federaţii din educaţie, sănătate, administraţie locală şi poliţie, aceştia cerând Guvernului să renunţe la angajarea răspunderii pe legea unică a salarizării şi renegocierea actului normativ, precum şi stoparea disponibilizărilor din sectroul bugetar şi neacceptarea concediului de zece zile fără plată.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O delegaţie de o sută de sindicalişti vrea să asiste la şedinţa de asumare a răspunderii Guvernului.
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O delegaţie de o sută de sindicalişti vrea să asiste la şedinţa de asumare a răspunderii Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei