Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2009 - Anul XIV, nr. 203 (4189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele feroviare propun transferare de personal de la CFR Marfă la Infrastructură şi Călători

Luni, 31 August 2009 (13:57:11)

Sindicatele feroviare propun transferarea a peste 1.000 de angajaţi de la CFR Marfă la Infrastructură şi Călători, reprezentanţii Ministerului Transporturilor susţinând că acest lucru nu este posibil, deoarece nu pot fi făcute angajări în această perioadă.

Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercial, Gheorghe Popa, a declarat, luni, după întâlnirea cu subsecretarul de stat, Constantin Axinia, că a solicitat transferarea unor angajaţi de la CFR Marfă la CFR Infrastructură şi CFR Călători, pentru a rezolva problema celor peste un milion de ore suplimentare a salariaţilor de la societatea de Infrastructură.

"Dacă CFR ar funcţiona într-un grup de firme, am putea transfera o parte din angajaţii de CFR Marfă către CFR S.A. şi către CFR Călători. Dacă la Marfă este excedent de personal, ce facem cu deficitul de la Infrastructură şi Călători? Pentru a elimina orele suplimentare ar trebui transferaţi, numai la Infrastructură, aproximativ 1.000 de angajaţi", a precizat Popa.

La rândul său, subsecretarul de stat Constantin Axinia a subliniat că nu se pot transfera angajaţi de la o societate la alta, deoarece noţiunea de "transfer" nu mai există.

"Nu putem angaja personal, chiar dacă avem ore suplimentare multe. Noţiunea de transfer nu mai există. Trebuie găsită o soluţie pentru aceste ore suplimentare", a spus Axinia.

Popa a adăugat că reprezentanţii Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) le-au prezentat nota privind măsurile de diminuare a cheltuielilor de personal la CFR Călători, ceea ce înseamnă reducerea a 1.370 de angajaţi, pe lângă cei 920 de pensionabili.

Sindicaliştii urmează să studieze documentele de la cele trei societăţi şi să se întâlnească din nou marţi cu directorii companiilor de cale ferată, o decizie finală privind cifra celor disponibilizaţi urmând a fi luată săptămâna viitoare.

"Nu se rezolvă problema la CFR prin disponibilizări, dacă nu se schimbă modul de finanţare vom ajunge la faliment", a mai spus Popa.

Bugetele companiilor feroviare de stat, CFR SA, CFR Marfă şi CFR Călători, nu au prevăzute în acest an sume pentru plata a 24 de salarii compensatorii, condiţie impusă de sindicate pentru eventuale disponibilizări, a declarat, luni, subsecretarul de stat din MTI.

"CFR-urile nu au în buget aceste sume pentru plata salariilor compensatorii. Mă voi consulta cu un coleg de la Ministerul Muncii, să vedem dacă există acolo nişte bani", a spus Axinia, după întâlnirea cu sindicatele feroviare.

Dacă sindicaliştii vor accepta disponibilizările propuse de companii, respectiv 1.000 de persoane la CFR SA, 1.300 de salariaţi la CFR Călători şi 8.500 la CFR Marfă, ar însemna o reducere de 40 la sută la fondul de salarii.

Referitor la angajaţii pensionabili, Axinia a spus că operatorii au "rămas puţin în urmă", deoarece angajaţii preferă să stea încă în companie, pentru a primi eventualele plăţi compensatorii, în cazul disponibilizării.

Preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, Iulian Măntescu, a declarat, vineri, că sindicatele feroviare sunt de acord cu disponibilizările doar dacă vor avea loc anul viitor şi cu condiţia plăţii a 24 de salarii compensatorii. Ministerul Transporturilor vrea să disponibilizeze aproximativ 11.000 de angajaţi de la căile ferate.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele feroviare propun transferare de personal de la CFR Marfă la Infrastructură şi Călători.
 Vizualizări articol: 362 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Sindicatele feroviare propun transferare de personal de la CFR Marfă la Infrastructură şi Călători3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei