Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2009 - Anul XIV, nr. 203 (4189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Răi, da’ buni rău

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă Matache Portaru nu scotea şpagatul ăla de gimnast sau dacă o mai zbârcea vreunul la penalty, poate că gardurile alea înălţate de Gigi Becali în Ghencea şi-ar fi găsit utilitatea. În sensul că peluzării alb-roşii s-ar fi simţit oarecum în siguranţă, cu şanse ceva mai reduse de a fi linşaţi de propriii jucători la meciul cu Steaua! Teza susţinută de unii ziarişti “cu stare”, cum că nebunia de la meciul tur a fost combustibilul acestei calificări, ne plasează într-o nouă dimensiune. Dar justificări s-au găsit şi pentru bomba atomică. Mergând pe această idee, dacă numai astfel se pot obţine rezultate în fotbal sau în orice alt domeniu, mai bine lipsă. Fapt e că peluzării de pretutindeni primesc vânt la morile lor, văzute acum în chip de uriaşi şi de alte personaje. După reţeta asta, dacă îţi baţi nevasta, sunt mari şanse să câştige la loto!
Până la derby-ul nostru, care n-a putut fi cuprins în aceste rânduri, am fost martorii altor întâlniri la vârf în Anglia şi Italia. Arsenal a făcut cadou victoria unor campioni încă tulburi în exprimare. Spre deosebire de Grădinescu, eu am o explicaţie pentru autogolul lui Diaby. Acesta a intenţionat să respingă centrarea cu gâtul ţeapăn, “de unde vine”, dar n-a luat seama la efectul spre interior, iar în ultima fracţiune de secundă a mişcat capul din instinct pentru a intersecta traiectoria. Totuşi, eu sunt curios ce i-a spus antropologul Ioan Viorel colegului de comentariu, Emil Grădinescu, în legătură cu jucătorii de culoare… Pe post n-a strecurat decât o aluzie, dar nu cred că ar avea de ce să se teamă pentru opiniile sale, ba chiar ar putea fi aplaudat de publicul Madonnei. Dincolo, la Milan-Inter, etern-supăratul Gatusso a reuşit să strice meciul. Mult lăudata sa “răutate pozitivă”, când e în exces, se transformă în “creştere negativă”. L-a busculat ostentativ pe Eto’o în careu, provocând astfel penalty-ul de 0-2. Ca şi cum n-ar fi fost suficient, după ce făcuse o scenă şi în prima etapă când fusese schimbat cu Ambrosini, văzând că Leonardo vrea să-l schimbe iarăşi, scapă caii peste Sneijder şi îşi face rost de un roşu încă din prima repriză, anulând astfel orice şansă de revenire pentru echipa sa. Restul a fost cancan, cu picioarele-n tavan.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Răi, da’ buni rău.
 Vizualizări articol: 449 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Răi, da’ buni rău5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei