Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2009 - Anul XIV, nr. 203 (4189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetări poliţie

Bebeluş găsit mort în WC, la Spitalul din Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un făt de sex masculin a fost găsit sâmbătă noapte în WC, în una din toaletele Spitalului Orăşenesc din Siret. Femeia care l-a purtat în pântece, pacientă în spital, a născut în toaletă fără ca personalul medical să sesizeze ceva ori să ştie că era însărcinată, o colegă de la salon descoperind grozăvia şi sesizând poliţia.
Deşi femeia susţine că nu ştia că este însărcinată, povestea ei nu este deloc veridică, varianta unei pruncucideri fiind serios luată în calcul.

 

Cazul a fost relatat poliţiei ieri dimineaţă, din cercetările preliminare stabilindu-se că pacienta care a născut copilul se numeşte Elena Prelipcean, este din Siret şi are 43 de ani.
Femeia era internată în spital de pe data de 18 august, însă nu pentru sarcină ci pentru tratarea hipertensiunii. Fără a raporta medicilor că este însărcinată, femeia a rămas în spital până duminică dimineaţă, când a fost făcută macabra descoperire.

 

Varianta femeii

Povestea prezentată de femeie anchetatorilor este una puţin credibilă. Ea susţine că nu a bănuit nici un moment că este însărcinată şi că sâmbătă noapte, la un moment dat, i s-a făcut foarte rău, având mari dureri la spate. S-a dus la toaletă pentru a-şi face nevoile fiziologice şi atunci a născut spontan copilul, moment în care s-a speriat şi a fugit în salon, fără a anunţa pe nimeni ce s-a întâmplat. Varianta acesteia nu are însă cum sta în picioare, cel puţin în totalitate.
Medicii legişti urmează să se pronunţe în cel mai scurt timp dacă bebeluşul era mort în momentul naşterii, ori dacă femeia l-a aruncat în WC după ce l-a născut viu, sperând că nimeni nu îşi va da seama că ea este cea care i-a dat viaţă.
Ancheta a fost preluată de o echipă de judiciarişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunii de pruncucidere.
Din examinarea medico-legală rezultă că fătul era foarte aproape de momentul naşterii, femeia fiind în luna a noua. Chiar şi în aceste condiţii sarcina acesteia nu era vizibilă cu ochiul liber, aceasta având o constituţie fizică mai robustă.

 

Au ceva de ascuns medicii de la Siret?

Semne seriose de întrebare se pun în acest caz şi în ceea ce priveşte personalul medical de la spitalul din Siret, care s-a trezit cu „surpriza” că o pacientă internată pentru probleme cu tensiunea a născut în toaleta unităţii spitaliceşti.
Şi mai dubioasă este atitudinea cadrelor medicale de acolo.
Mai întâi l-am contactat pe directorul spitalului, doctorul Ionuţ Grigore, care ne-a spus că nu are cum să ne dea detalii deoarece nu se afla la serviciu în noaptea de sâmbătă, de tură fiind medicul Elena Tofan. În cele din urmă am reuşit să dăm şi de aceasta, însă atitudinea ei a lăsat mult de dorit. Deranjată că „Monitorul face anchetă înaintea poliţiei”, aceasta ne-a spus că femeia era internată pentru hipertensiune şi nu trebuia să nască, fără a oferi explicaţii şi oprind brusc convorbirea.
În cursul zilei de ieri, femeia care a născut în WC a fost transferată la Spitalul municipal Rădăuţi, urmând a fi audiată şi în cursul zilei de astăzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bebeluş găsit mort în WC, la Spitalul din Siret .
 Vizualizări articol: 3564 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Bebeluş găsit mort în WC, la Spitalul din Siret3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei