Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2009 - Anul XIV, nr. 203 (4189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Probleme

Cumpărătorii blocurilor de vizavi de Metro, nemulţumiţi de întârzierea lucrărilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proprietari de locuinţe, dar numai cu numele. Asta este nemulţumirea unor suceveni, care au cumpărat apartamente în blocurile 20, 21, 22, situate vizavi de Metro, dar care nici măcar la un an de la data anunţată pentru finalizarea lucrărilor nu au cum să se mute în ele.
Cele trei blocuri, situate pe partea stângă, la intrarea în Suceava dinspre Fălticeni, au o poveste lungă şi chiar dureroasă pentru multe familii care şi-au văzut spulberate visele de a se muta acolo. Acestea au început a fi construite prin anii ’90, pe vremea fostului RAUCL, care a şi încasat banii, sau doar o parte din ei, fără a mai realiza lucrarea.
După ce „blocurile – fantomă” au urâţit intrarea în Suceava timp de aproape 18 ani, Primăria a decis să continue lucrările pe fonduri proprii, urmând să recupereze o parte a investiţiei din vânzarea apartamentelor care nu erau deja cumpărate, dar şi de la cei care nu au plătit integral la RAUCL realizarea locuinţelor.
Numai că nici finalizarea blocurilor nu a mai mers aşa cum se dorea, pentru că banii alocaţi, din creditul făcut de Primăria Suceava la Dexia Kommunalkredit, au fost blocaţi, din cauza datoriilor enorme ale municipalităţii în contul subvenţiei la căldura furnizată populaţiei.
Astfel s-a ajuns la o situaţie de impas, în care cumpărătorii de bună-credinţă ai apartamentelor libere din blocurile respective, care au achitat deja sumele din contract în proporţie de 90%, nu beneficiază încă de ele, pentru că Primăria nu a avut bani cu care să acopere necesarul de lucrări pentru restul locuinţelor din acele blocuri.

 

Proprietari de apartamente, dar chiriaşi ai altora

“La blocurile 20 şi 21 nu se mai lucrează serios din decembrie 2008. Trece şi anul acesta şi nu apucăm să ne mutăm, deşi termenul de finalizare era septembrie 2008. Avem credite la bancă şi stăm în chirie, nu e corect ceea ce se întâmplă”, spun o parte din viitorii locatari, care aşteptau nerăbdători să se mute la casa lor.
Conform primarului Ion Lungu, dorinţa li se va împlini totuşi, în luna septembrie, atunci când locuinţele vor fi finalizate.
“Blocul 22 este deja finalizat, iar 21 şi 22, deşi sunt ceva mai în urmă cu lucrările, vor fi şi ele locuibile din septembrie. Am discutat cu constructorul, i-am cerut seriozitate maximă, mai ales că am reuşit să deblocăm creditul din care era asigurată finanţarea şi am plătit facturile către constructor”, a declarat primarul Sucevei.
Chiar şi după finalizare, cele trei blocuri vor da serioase bătăi de cap autorităţilor locale şi locatarilor apartamentelor contractate cu mulţi ani în urmă, atunci când va fi pusă problema regularizării sumelor investite cu cele plătite de proprietari.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cumpărătorii blocurilor de vizavi de Metro, nemulţumiţi de întârzierea lucrărilor.
 Vizualizări articol: 1622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Cumpărătorii blocurilor de vizavi de Metro, nemulţumiţi de întârzierea lucrărilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Logic trimis de
( 1 sep 2009, 07:54:44
De parca este asa de greu de inteles...! Vin alegerile si marii nostri conducatori pdl-isti (am scris special cu litere mici ...nu merita majuscule!) vor da inca un exemplu in campanie despre grija partidului si a conducatorilor fata de oamenii de rand ...despre care isi amintesc exact o luna inainte de alegeri...ca dupa aia toti sumtem carne de tun...pentru reforma si bunastarea lor...!! Halal...sper sa nu mai puna botul multi...poate ne ajung minciunile si hotiile de pana acum!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei