Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Procurorul general al României, sesizat în legătură cu privatizarea combinatului Sidex Galaţi

Marţi, 18 August 2009 (19:29:55)

Deputatul gălăţean Mihai Boldea (PDL) a anunţat, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că a cerut procurorului general al României declanşarea unei anchete pentru verificarea modului în care a fost făcută privatizarea combinatului siderurgic Sidex Galaţi.

"Este timpul ca privatizarea combinatului siderurgic să fie anchetată în mod serios pentru că s-a făcut în dispreţul gălăţenilor. De la preluarea de către managementul indian, combinatul a pierdut peste 15.000 de angajaţi. Galaţiul riscă să devină un tărâm al şomerilor pentru că nimeni nu a făcut anterior privatizării nicio analiză de impact, iar ulterior privatizării autorităţile din România şi-au luat complet mâna de pe combinat şi i-au lăsat pe noii manageri să facă ce îi taie capul", susţine Boldea într-un comunicat de presă remis marţi, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit acestuia, acţiunea sa are şi susţinere sindicală, majoritatea sindicatelor de pe platforma siderurgică gălăţeană afiliate la FSS Metarom declarându-şi sprijinul pentru un astfel de demers.

Deputatul mai arată că se impune realizarea unei anchete serioase pentru că evaluarea combinatului, întocmirea caietului de sarcini şi ulterior negocierea clauzelor contractuale, inclusiv preţul, au fost făcute în detrimentul statului român, care a suferit o pagubă de aproximativ 1,4 miliarde de dolari, declară Boldea.

În plus, acesta subliniază că AVAS nu a urmărit aşa cum trebuia respectarea contractului de privatizare, iar acest lucru a generat probleme sociale, dar şi încălcări ale normelor de protecţie a mediului în Galaţi.

În luna iunie, Boldea la Secretariatul General al Camerei Deputaţilor o solicitare referitoarea la înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă în cazul privatizării Sidex. Deputatul gălăţean şi-a motivat iniţiativa susţinând că, în vreme la ArcelorMittal Galaţi sunt în plină desfăşurare măsurile de restructurare a personalului, de disponibilizare şi de închidere a unora dintre capacităţile de producţie, nu se cunosc nici până acum condiţiile în care a fost privatizat combinatul siderurgic gălăţean.

În prezent, la ArcelorMittal Galaţi mai lucrează aproximativ 11.500 de angajaţi, mai puţin de jumătate faţă de cât număra combinatul în toamna lui 2001, când a fost preluat de compania anglo-indiană Ispat.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Procurorul general al României, sesizat în legătură cu privatizarea combinatului Sidex Galaţi.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Procurorul general al României, sesizat în legătură cu privatizarea combinatului Sidex Galaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei