Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Vreau decizii în educaţie, fără tergiversări sau cosmetizări, altfel perpetuăm boala existentă

Marţi, 18 August 2009 (15:38:45)

Premierul Emil Boc a afirmat, marţi, la finalul participării sale la dezbaterile pe tema educaţiei, organizate de Camera Deputaţilor, că optează pentru reformarea învăţământului şi nu pentru "cosmetizarea" situaţiei actuale, iar orice amânare a deciziilor va duce la "perpetuarea bolii care exsită".

Opţiunea mea este pentru reformă, nu pentru cosmetizarea situaţiei actuale, aşa cum nu am fost pentru cosmetizarea situaţiei actuale nici în domeniul salarizării unice, nici în domeniul reformei sistemului de pensii, nici în domeniul reformei sistemului judiciar, nici în domeniul descentralizării. Acesta este de fapt mandatul pe care l-am primit de la Parlament, angajamentul prin Parteneriatul pentru România ca această coaliţie să ducă la bun sfârşit reforme pe care alţii nu au avut curajul să le facă în ultimii douăzeci de ani în ce priveşte reforma statului", a spus Boc la finalul primei sesiuni de discuţii a dezbaterilor cu tema "Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie",

El a ţinut să precizeze participanţilor, aflaţi într-o sală de conferinţe a Parlamentului, că optează pentru "decizii" şi nu pe "amânări şi tergiversări" în domeniul educaţiei. Emil Boc a ţinut să sublinieze că analiza sistemului educaţional nu a fost făcută "în grabă" şi a prezentat un corolar al tuturor discuţiilor şi documentelor emise pe această temă de diferite instituţii ale statului, încă din 2007 şi până în prezent.

Emil Boc a reafirmat intenţia sa de a analiza în zilele următoare toate opiniile exprimate de specialiştii în domeniu, sindicate, politicieni, societate civilă, dar a precizat că va transpune legislativ numai soluţiile reale la problemele învăţământului, indiferent de cine le propune, cu condiţia ca acestea să respecte programul de guvernare şi Pactul Naţional pentru Educaţie.

"Orice amânare nu face altceva decât să perpetueze o stare în învăţământ pe care o cunoaştem cu toţii. Orice amânare nu duce decât la perpetuarea bolii care există", a spus Boc.

În opinia sa, situaţia economică dificilă prin care trece ţara nu trebuie să justifice amânarea reformelor.

"Nu cred că criza poate fi o scuză, criza poate fi o oportunitate pentru a susţine reformele. Lipsa banilor nu poate justifica nici lipsa ideilor, nici lipsa măsurilor legislative", a conchis premierul.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Vreau decizii în educaţie, fără tergiversări sau cosmetizări, altfel perpetuăm boala existentă.
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Vreau decizii în educaţie, fără tergiversări sau cosmetizări, altfel perpetuăm boala existentă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei