Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Nemulţumiri

Un adjunct al IPJ Suceava, acuzat că a încercat să-i intimideze pe poliţiştii sindicalişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Aproximativ o sută de poliţişti suceveni au pichetat, ieri, Prefectura Suceava pentru a solicita respectarea legilor prin care beneficiază de diverse drepturi salariale. Deşi au anunţat protestul cu mult timp în urmă, unul dintre adjuncţii IPJ Suceava, Viorel Onea, le-a sugerat poliţiştilor că nu este momentul pentru astfel de acţiuni.


Unul dintre adjuncţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, Viorel Onea, este acuzat de membrii Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) că le-a sugerat să renunţe la mijloacele de protest programate pentru această săptămână. Deşi pichetarea Prefecturii Suceava a fost anunţată cu mai mult timp în urmă, la începutul săptămânii trecute Viorel Onea a înaintat o adresă Biroului Teritorial Suceava al din IPJ Suceava în care le sugerează sindicaliştilor să renunţe la proteste.
„Având în vedere evoluţia ultimelor evenimente de pe raza judeţului Suceava, când victima unei infracţiuni de tâlhărie, comisă de un grup de şase persoane la data de 20.07.2009, a decedat la Spitalul Judeţean (cinci din cei şase autori au fost identificaţi şi arestaţi), iar presa suceveană a iniţiat o campanie de denigrare a structurilor de ordine şi siguranţă publică, cu trimitere directă la lipsa de profesionalism şi implicare a poliţiei în soluţionarea cauzei, considerăm că nu este oportună organizarea în perioada 17.08 – 21.08.2009 a unor manifestări de protest sau mitinguri, prezenţa poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava la aceste acţiuni determinând reacţii negative din partea comunităţii”, se arată în adresa semnată de Viorel Onea.
Acesta dă şi asigurări că cei din conducerea IPJ Suceava sunt dispuşi să discute cu reprezentanţii sindicaliştilor pentru rezolvarea problemelor poliţiştilor.
Deşi a semnat respectiva adresă, Viorel Onea nu a mai recunoscut ieri că le-a sugerat sindicaliştilor să renunţe la proteste. „Nu aveam cum să dau o astfel de dispoziţie, pentru că nu pot să fac intervenţii în activitatea sindicatelor. Am atras atenţia doar să respecte programul şi să apere imaginea instituţiei noastre şi a poliţiştilor”, a declarat Onea.

 

Aproape o sută de membri ai SNPPC au pichetat Prefectura Suceava

Deşi li s-a sugerat să renunţe la proteste, aproape o sută de membri ai SNPPC Suceava au pichetat ieri Prefectura Suceava. Printre protestatari s-au numărat poliţişti din cadrul IPJ Suceava, poliţişti de frontieră, cadre de la Serviciul de Poliţie Transporturi Feroviare, precum şi personal contractual.
Fără a scanda lozinci de protest, poliţiştii au pichetat Prefectura având mai multe pancarte pe care se putea citi „Guvernanţi, <austeritate nu înseamnă reducerea siguranţei cetăţeanului a ordinii publice şi a securităţii naţionale!>”, “Guvernanţi, coborâţi în stradă la dialog! – Aveţi curaj, perimetrul este încă sigur”, “Guvernanţi, ieşiţi voi în stradă să apăraţi liniştea şi siguranţa oamenilor!” sau “Poliţiştii avertizează: Guvernul a subfinanţat sistemul de siguranţă a cetăţenilor şi astfel, securitatea naţională!”.
Reprezentanţii sindicaliştilor au declarat că poliţiştii nu au alte cereri decât respectarea legilor care prevăd plata orelor suplimentare, plata indemnizaţiei de chirie, decontarea contravalorii diurnei şi a cheltuielilor de transport pentru misiuni, contravaloarea drepturilor de echipament pentru anul 2009, plata primelor de concediu aferente anului 2009, dar şi asigurarea fondurilor necesare pentru bunuri, servicii, precum şi a fondurilor pentru pregătirea profesională.
Potrivit liderilor SNPPC Suceava, sindicatul de la IPJ Suceava numără 1.220 de membri, în timp ce în sindicatul din cadrul Poliţiei de Frontieră sunt 670 de membri. Liderul de sindicat al poliţiştilor de frontieră, Florin Rădăcină, a anunţat că aproximativ 50 de cadre ale Inspectoratului Poliţiei de Frontieră pichetează şi sediul acestei instituţii.
Sindicaliştii din cadrul SNPPC Suceava vor picheta Prefectura Suceava zilnic, câte două ore, până în data de 21 august 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un adjunct al IPJ Suceava, acuzat că a încercat să-i intimideze pe poliţiştii sindicalişti.
 Vizualizări articol: 1092 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Un adjunct al IPJ Suceava, acuzat că a încercat să-i intimideze pe poliţiştii sindicalişti3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(18 aug 2009, 20:18:36
... 6 , ...
2.   Fara legatura trimis de
(18 aug 2009, 23:10:38
Fara legatura cu protestul politistilor,oare cat l-o fi costat de dl.Danut H.articolul din "Jupanul?"Texte ceausiste,luminoase dar fara consistenta.Deja te cunoastem toti cat valorezi si ce minuni de vitejie ai facut,pe unde ai fost.Probabil ti-au refuzat ziarele serioase reparatiunea de ai ajuns la "jupanul",un ziar fain,de altfel, dar fara mare impact.Oare Legea 18,aia cu averea ilicita s-o fi desfiintat?

Huoooooo!
3.   112 trimis de
(19 aug 2009, 10:00:34
fereasca Dumnezeu de o nenorocire .....degeaba vorbiti voi ...politisti sunt in imposibilitatea de a se duce la apelurile de urgenta.......ce zic oamenii 'eeeee e un apel 112 ce mare scofala '...ee uite ca e mare scofala .....cum am zis mai sus fereasca Dumnezeu de mai rau ...de fapt in sistemul asta trebuie sa moara cineva ca sa fie combustibil....masini ...etc.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei