Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2009 - Anul XIV, nr. 192 (4178)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu despre reforma educaţiei: Unii vor să rămânem la stadiul diagnosticului, fără a da soluţii

Marţi, 18 August 2009 (13:58:48)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în cadrul dezbaterii privind reforma educaţiei, că "unii ar vrea să rămânem la stadiul diagnosticului privind legile educaţiei, fără a aplica soluţii concrete", menţionând că acum este momentul pentru această reformă.

Traian Băsescu a arătat că, în ciuda disputelor pe care le găsim astăzi în spaţiul public, pentru prima dată la nivelul clasei politice şi al societăţii este unanim acceptată ideea necesităţii unor legi în acest domeniu al educaţiei, care să modernizeze sistemul de educaţie şi să îl aducă la realităţile moderne şi globale.

"Este iluzoriu să spunem că putem face performanţă ca naţiune înainte ca sistemul de educaţie să fie unul performant", a arătat preşedintele, precizând că performanţa presupune capacitatea sistemului de a forma elevi şi studenţi capabili, profesional şi cultural, să aducă România înainte şi să fie mai buni decât generaţiile care în prezent sunt cele care exercită decizia.

Şeful statului a mai spus că sistemul de educaţie actual nu răspunde mulţimii acestor nevoi, aşa cum arată toate studiile de până acum, această concluzie rezultând şi din pachetul Comisiei prezidenţiale pentru analiza şi elaborarea politicilor din domeniu educaţiei şi cercetării, raport fundamentat ştiinţific şi nepolitizat, care s-a bucurat de o apreciere aproape unanimă.

Şeful statului a ţinut să precizeze că dezbaterea pe marginea pachetului de legi privind educaţia, din noiembrie 2006, şi mai apoi raportul comisiei prezidenţiale în iunie 2007, au avut ca rezultat faptul că vorbim astăzi altfel despre reforma educaţiei.

"Ştiu că unii ar vrea să rămânem la stadiul diagnosticului, fără a aplica soluţii concrete", a mai arătat Băsescu, precizând că, în acest sens, argumentul principal care a fost aplicat în ultimul timp a fost cel al lipsei dezbaterii pe legile educaţiei.

Şeful statului a adăugat că, pentru a răspunde acestui tip de argument, aminteşte faptul că în curând se împlinesc trei ani de la înfiinţarea comisiei prezidenţiale condusă de Mircea Miclea.

"Se vorbeşte neîntemeiat despre grabă, de vreme ce există un proces care durează din 2006, iar acest argument vine inclusiv din partea celor care susţin că un text elaborat în ultimele săptămâni este perfectibil", a mai arătat şeful statului.

Preşedintele a declarat că dezbaterea privind soluţiile legislative pentru reforma din învăţământ trebuie să intre în ultima fază, la capătul căreia să se exprime voinţa politică.

"Numai cine nu doreşte cu adevărat modernizarea sistemului poate susţine că mai trebuie să amânăm acest moment. Vrem să reformăm sistemul sau să îl cârpim? Dacă vrem să îl reformăm, acum este momentul, dacă vrem să îl cârpim, vom mai discuta despre reformă încă zece ani, cu rezultatele deja cunoscute", a spus preşedintele Traian Băsescu, la dezbaterea "Reforma structurală a societăţii româneşti. Modernizarea României prin educaţie".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu despre reforma educaţiei: Unii vor să rămânem la stadiul diagnosticului, fără a da soluţii.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu despre reforma educaţiei: Unii vor să rămânem la stadiul diagnosticului, fără a da soluţii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei